marți, 13 august 2013

Mituri alimentare care te ingrasa

1. Dieta vegetariană te ajută să slăbeşti

Deşi diverse studii au demonstrat că cei care aleg doar mâncăruri vegetariene consumă mai puţine calorii faţă de cei care au un regim alimentar omnivor, această regulă mai are şi efecte secundare. În primul rând, îţi vei lipsi organismul de proteine şi alţi nutrienţi şi în plus, atunci când te vei întoarce la regimul normal vei lua foarte mult în greutate. Fă acest pas doar dacă eşti hotărâtă să te ţii de regim şi foarte important, fă schimbările treptat!

2. Sucurile light sunt perfecte pentru dietă

Deşi ai impresia că faci un lucru bun că bei sucuri light, care conţin îndulcitori artificiali, nu o să reuşeşti decât să îţi accentuezi pofta de dulce aşa. Iar în momentele tale de slăbiciune vei da gata dintr-o răsuflare o ciocolată întreagă! Îndulcitorii artificiali nu îţi satisfact pofta de dulce, doar o accentuează!

3. Fructele conţin prea mult zahăr 

Faci o mare greşeală dacă elimini fructele din meniu în timpul dietei având în vedere cantităţile impresionante de zahăr care se găsesc în toate alimentele procesate. Mai bine renuntă la mâncarea din comerţ în favoarea fructelor care conţin numeroase vitamine şi fibre în stare naturală, pe care corpul tău le absoarbe mult mai uşor.

4. Trebuie să elimini toate alimentele care te pot îngrăşa

Sigur, elimină tu din alimentaţie definitiv pizza, chipsurile şi îngheţata şi mai vorbim după o noapte în care visezi toate deserturile tale preferate. Ei bine, moderaţia este cheia oricărui regim alimentar, aşa că nu îţi refuza din când în când câte o porţie mică din acel ceva la care pofteşti. Două pătrăţele de ciocolată nu îţi pot face rău însă poftele permanente da!

5. Mâncarea este interzisă după ora 6 p.m.

Aceasta este o abordare greşită, deoarece ”metabolismul tău nu ştie cât este ora”! În schimb, nu este recomandat să mănânci după o anumită oră deoarece gustările nocturne sunt în general din categoria junk food şi -evident- conţin mult prea multe calorii. Cee ce poţi să faci este să ai grijă ce mănânci şi mai ales cât! ”Caloriile sunt calorii la orice oră le consumi!”

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template