luni, 19 august 2013

Gazpacho

Ingrediente

600 g rosii
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 ceapa medie
1 castravete
1-2 catei de usturoi
100 g pâine
1 pahar mic cu otet balsamic
ulei, sare, piper


Mod de preparare

1. Acopera feliile de pâine cu apa amestecata cu un pahar mic cu otet balsamic (poti sa folosesti si otet de vin sau mere).
2. Spala ardeii curata-i de sâmburi si de partile albe din interior, dupa care taie-i in bucati nu foarte mici. Pune pe foc o cratita cu apa, iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, scufunda rosiile pentru 1-2 minute, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca. Dupa ce s-au racit decojeste-le, elimina sâmburii si taie-le in bucati potrivite. Curata ceapa, castravetele si usturoiul si taie-le in bucati (nu conteaza cât sunt de mari sau mici bucatile pentru ca oricum totul se va mixa).
3. Pune in vasul robotului legumele si mixaza-le pana se omogenizeaza, adauga painea stoarsa, sare, 3 linguri cu ulei de masline, piper si mixeaza. Adauga apa astfel incat supa sa capete o consistenta cremoasa si omogena.
4. Daca o vrei mai lichida, poti adauga mai multa apa. Acopera supa si las-o la frigider pentru câteva ore inainte de a o servi. Serveste supa rece acompaniata de crutoane prajite si putin ulei de masline.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template