joi, 29 august 2013

Cele mai simple tratamente pentru arsurile solare

Cine nu are aloe vera, să îşi cumpere! Gelul natural din planta de aloe vera are efect benefic asupra arsurilor solare datorită proprietăţilor sale antioxidante şi antiinflamatoare.
Dă iama în cosmeticele iubitului tău şi împrumută spuma lui de bărbierit! Da, ai citit bine, spuma de bărbierit are efect calmant asupra arsurilor solare, mai ales dacă este mentolată! Nu există o explicaţie ştiinţifică exactă pentru acest efect însă poate fi folosit cu încredere dacă nu ai altceva la îndemână.
Poţi să îţi răcoreşti pielea cu ajutorul unei băi reci ( la o temperatură suportabilă) adăugând şi câteva ”ingrediente magice”: oţet, bicarbonat de sodiu şi tărâţe de ovaz. După ce stai 10-20 de minute în apă şi apoi te clăteşti, nu te şterge cu prosopul deoarece îţi vei agresa pielea vătămată, ci las-o să se usuce singură.
Dă fuga la frigider şi pregăteşte-ţi o compresă rece cu lapte sau iaurt, pentru a-ţi calma durerea. Între timp, poţi prepara un terci de ovăz, îl laşi la rece şi apoi îl aplici ca mască anti-inflamatoare în locurile în care te ustură pielea.
Prepară o mască din cartofi cruzi, mărunţiţi, pentru a-ţi trata durerea. Lasă la rece, după care aplică pe porţiunile afectate. Spală apoi cu apă rece şi lasă să se usuce la aer.

În ceea ce priveşte vestimentaţia, îţi recomandăm să renunţi la hainele skinny, cel puţin pentru o perioadă ca să eviţi presiunea asupra zonelor afectate de arsuri solare şi astfel durerile inutile. În plus, este indicat să nu îţi expui pielea la soare. Vei simţi şi tu de ce!

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template