luni, 5 august 2013

Dezavantajele folosirii produselor cosmetice

Iubim cosmeticele. Fie ca vorbim de creme, fie ca vorbim de lotiuni, fie ca vorbim de rujuri si de farduri, pe toate le-am lua acasa. Cu greu vom gasi o femeie care sa spuna ca are prea multe si ca nu ar accepta o sesiune de machiaj profesionist.
Cunoastem pe pielea noastra avantajele pe care ni le ofera aceste mici minuni, dar cate cunoastem si dezavantajele lor? Pentru asta, v-am pregatit mai jos o scurta lista, ca sa ne lamurim cu totii:
• Chiar daca pe moment nu se vede, mai tarziu vom observa ca tenul nostru a imbatranit prematur. Oricat de sanatoase s-ar spune despre ele ca sunt, nimic nu este 100% asa. De regula, produsele cosmetice contin substante chimice care lasa urme ireparabile in tenul nostru. Cu siguranta ca nu ne dorim asta, nu?
Foto Make-up Collage by shutterstock
• Daca produsele sunt vechi sau expirate, ne putem alege cu iritatii ale pielii si chiar cu infectii ale ochilor, care, netratate la timp, pot duce la afectiuni mai grave. Oricat de greu de crezut ar parea, ochii sunt niste organe care pot avea de suferit din cauza neatentiei noastre.
• Dau dependenta. Poate nu chiar la propriu, dar stim noi cum ne vine greu sa plecam din casa fara putin fond de ten si un blush. Si cand se intampla asta, da, vorbim de un fel de dependenta.
• Cheltuim sume de bani foarte mari pe niste produse perisabile si care uneori nu-si merita sumele exorbitante pe care le platim pentru ele.
Poate parea putin fatalista aceasta lista, dar stim cu toatele ca este cat se poate de realista. Si mai stim ca, intr-un fel sau altul, ne regasim macar in unul din puncte.
Dincolo de asta, noi stim ca cititoarele noastre sunt femei inteligente, care vor avea grija de ele si de cosmeticele pe care le folosesc, nu?
sursa: kudika.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template