sâmbătă, 31 august 2013

6 semne că nu te hrăneşti corespunzător

E posibil ca micile tale probleme de sănătate să însemne de fapt că duci lipsă de ceva anume? Ai grijă! Organismul tău încearcă să-ţi spună care sunt vitaminele şi mineralele în minus.


Crăpături la colţul gurii: Lipsă de vitamina B2
Fisurile şi rănile din jurul gurii pot semnala o deficienţă de vitamina B2, un nutrient esenţial pentru producerea de celule şi pentru creştere. Fără el, corpul nu-şi poate reînnoi pielea şi mucoasa din jurul buzelor, care are şi ea de suferit. De asemenea această vitamină este necesară pentru transformarea hranei în energie. Oboseala şi migrenele pot indica simptome ale deficienţei de B2. Conform Institutului Naţional de Dietă şi Nutriţie, 15% dintre fetele cu vârsta cuprinsă între 11 şi 18 ani şi una din opt femei suferă de o carenţă de vitamina B2.
Doza zilnică recomandată: 1,3 mg pentru bărbaţi şi 1,1 mg pentru femei.
Soluţia? Consumă în fie­care zi produse lactate, minimum 250 ml. 
Un simţ scăzut al gustului: Lipsă de zinc
O cantitate scăzută de zinc, în organism, îţi poate afecta simţul gustului. Zincul ajută la producerea salivei şi la dezvoltarea şi menţinerea gustului. Pe lista semnelor ce indică o deficienţă de zinc pot fi incluse cele mai frecvente infecţii, ca răcelile şi gripa, vindecarea târzie a rănilor. Asta se întâmplă deoarece acest mineral joacă un rol vital în funcţionarea sistemului imunitar şi în repararea şi reînnoirea celulelor. De obicei, adolescenţii sunt cei mai supuşi riscului. 15% dintre fete şi 10% dintre băieţi, la această vârstă, suferă de o carenţă de zinc din cauza dietelor.
Doza zilnică recomandată:  5.5-9.5 mg pentru bărbaţi şi 4-7 mg pentru femei.
Soluţia? Carnea roşie, de vită sau de miel sunt printre cele mai bune surse de zinc. De aceea, încearcă să mănânci una sau două porţii de câte 300 de grame pe săptămână. O altă sursă de zinc sunt nucile, în special cele caju sau alunele.

Indigestie: Lipsă de vitamina A
Conform Institutului Naţional de Dietă şi Nutriţie din Marea Britanie, în jur de unul la opt adolescenţi, de ambele sexe, şi 10% dintre bărbaţi consumă prea puţine alimente cu vitamina A, fapt ce poate duce la o deficienţă. În schimb, femeile stau mai bine la acest capitol. Doar 6% dintre ele suferă de o carenţă de vitamina A, deoarece ele mănâncă mai mulţi morcovi şi mai multe verdeţuri. 
Doza zilnică recomandată:  0.7 mg pentru bărbaţi şi 0.6 mg pentru femei.
Soluţia? Deficienţa poate fi rezolvată fie mâncând un morcov în fiecare zi, fie prin mese ocazionale, care să conţină ficat (o dată la două săptămâni este suficient). Femeile gravide nu ar trebui să consume ficat deoarece prea multă vitamina A ar putea dăuna fătului.
Indispoziţie: Lipsă de fier
Un ten palid, superficialitatea şi unghiile concave (sau în linguriţă) semnalează o deficienţă de fier. Dar dacă te simţi mereu iritat, plictisit şi nu te poţi concentra este semn al nivelului scăzut de oxigen, din creier. Fierul este un component principal al globulelor roşii, care transportă oxigenul prin tot corpul. Aproape 30 la sută dintre adolescente şi 17 la sută dintre femei sunt afectate de lipsa de fier.    
Doza zilnică recomandată:  8.7 mg pentru bărbaţi şi 14.8 mg pentru femei.
Soluţia? Carnea roşie, nucile şi verdeţurile. Fierul provenit din sursele animale, precum carnea de vită, ouă sau sardine, este asimilat mai bine. Nucile, legumele verzi şi cerealele sunt, de asemenea, benefice, dar în combinaţie cu vitamina C. Aceasta ajută mai bine la absorţia lor în organism. De exemplu, un suc de portocale după un bol de cereale ar fi perfect. Iar în cazurile mai grave sunt de preferat suplimentele cu fier.
Dureri în tot corpul: Lipsă de vitamina D
Vitamina D ajută la reglarea calciului şi fosforului, vitale pentru dezvoltarea şi menţinerea oaselor şi muşchilor. De aceea oasele fragile sunt semnul unei deficienţe, severe şi pe termen lung, de vitamina D. În plus, durerile localizate în tot corpul, slăbiciunea şi oboseala pot indica o carenţă moderată. Scăderea nivelului de Vitamina D un ţine cont de categoria de vârstă.   

Doza zilnică recomandată: 5 mcg atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei
Soluţia? Uleiul de peşte. Dacă, o dată pe săptămână, consumi două porţii de peşte proaspăt sau conservat (somon sau sardine) şi petreci 20 de minute zilnic la soare, fără protecţie, este imposibil să ai probleme cu lipsa de vitamina D. 
Glezne umflate: Lipsă de potasiu
Potasiul ajută la reglarea apei din organism. Iar un aport scăzut al acestuia, mai ales atunci când e combinat cu prea multă sare dietetică, poate duce la creşterea tensiunii arteriale (reţii prea multă apă şi asta face ca tensiunea arterială să crească). Aproape un sfert dintre femei şi adolescenţi şi 16% dintre persoanele cu vârsta peste 65 de ani au un aport scăzut de potasiu ca urmare a dietelor lor.   
Doza zilnică recomandată: 3,500 mg atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei.
Soluţia? Dacă mănânci zilnic cele cinci porţii de fructe şi legume nu vei avea probleme cu lipsa de potasiu. Bananele sunt cele mai cunoscute din această categorie.

vineri, 30 august 2013

Cele mai eficiente masti antirid naturale

 Ai peste 25 de ani? A venit vremea sa acorzi o mai mare atentie tenului, deoarece o data cu trecerea anilor incep sa apara liniile fine si ridurile. Ti-am pregatit cele mai eficiente masti antirid pe care le poti prepara acasa, cu ingrediente naturale.
Exista doi factori principali care duc la aparitia ridurilor: cei ereditari si cei de mediu. Procesul natural de imbatranire si factorul genetic nu pot fi influentati prea mult, insa poti sa actionezi asupra celorlalte cauze.
Poluarea, expunerea la soare si stresul pot duce la imbatranirea prematura a pielii. Cremele antirid sunt folosite pentru reducerea aparitiei ridurilor insa ele au o eficacitate mai mare atunci cand sunt combinate periodic cu masti antirid.
Iata cele sase masti antirid care te vor ajuta sa stergi semnele imbatranirii!

Masca antirid cu banana, smantana si fulgi de ovaz

Bananele sunt unele dintre fructele cu cel mai bogat continut nutritional, deoarece contin cantitati mari de magneziu, potasiu, fier, zinc, iod si vitamine A, B (acid folic), E si F. Aceste masti antirid pe baza de banane exista inca din cele mai vechi timpuri, fiind foarte hranitoare pentru piele.
In urmatoarea reteta bananele sunt amestecate cu smantana dulce (folosita inca din Antichitate pentru prevenirea ridurilor) si mierea ecologica, inca doua produse bogate in substante nutritive si necesare pentru o ingijire corecta a pielii.
Ingrediente: o banana de dimensiune mica, doua linguri de smantana dulce proaspata (din care se face frisca), o lingura de miere ecologica, o lingura de fulgi de ovaz, apa minerala, hidrosol de trandafir (optional).
Mod de preparare: Zdrobeste banana cu dosul unei furculite si adauga smantana, mierea si fulgii de ovaz macinati fin. Amesteca bine ingredientele, pana se omogenizeaza. Pasta trebuie sa aiba consistenta unui iaurt subtire. Pune mai multa smantana sau fulgi de ovaz, pana ajungi la calitatea dorita.
Aplica masca antirid pe fata curata, inclusiv pe zona din jurul ochilor si pe gat si lasa-o sa actioneze aproximativ 30 de minute. Apoi toarna apa minerala sau plata pe cateva dischete demachiante si inmoaie-le in putin hidrosol de trandafir. Sterge-te si lasa fata sa se usuce in mod natural.
Aceasta procedura faciala face parte din retetele de masti antirid cu efect de hranire intensiva a pielii si este potrivita pentru tenul uscat, matur. Foloseste masca faciala de trei ori pe saptamana.
Nota despre hidrosoli: Cunoscuti si sub numele de ape florale, hidrosolii sunt un produs secundar obtinut in timpul extragerii de ulei esential prin distilarea cu aburi a plantelor. Hidrosolii au proprietati asemanatoare cu cele ale uleiurilor esentiale, sub o forma mai putin concentrata, si sunt imbogatiti cu diverse ingrediente active, solubile in apa. Hidrosolii sunt potriviti pentru tonifierea, hidratarea si reechilibrarea PH-ului pielii, astfel incat sunt adesea recomandati ca lotiuni tonice dupa demachiere sau dupa aplicarea unor masti hranitoare.

Masca antirid cu unt, fulgi de ovaz si uleiuri

Untul natural catifeleaza si pastreaza elasticitatea tenului, iar fulgii de ovaz elimina celulele moarte cu blandete si ajuta la regenerare. Uleiul de masline contine substante care intineresc pielea, hidrateaza si ajuta la indepartarea impuritatilor. Acidul linoleic si acizii grasi prezenti in uleiul de migdale iti hidrateaza tenul si il fac sa radieze.
Ingrediente: o jumatate de cana de unt natural, doua linguri de fulgi de ovaz macinati fin, o lingura de ulei de masline extravirgin, o lingurita de ulei de migdale.
Mod de preparare: Incalzeste untul si fulgii de ovaz intr-o oala, pana acestia din urma se inmoaie si apoi toarna uleiul de masline si de migdale. Pune vasul la racit timp de 5-10 minute, dar ai grija sa nu se solidifice prea tare.
Aplica pasta cu varful degetelor pe fata curata si pe gat, astfel incat sa eviti zona din jurul ochilor si buzele. Relaxeaza-te si lasa masca antirid sa actioneze timp de 25-30 de minute. Clateste fata cu apa rece (evita sapunul) si sterge-te prin tamponare, cu un prosop curat. Aplica la sfarsitul tratamentului o lotiune tonica si o crema hidratanta.

Masca antirid cu alge marine, miere si portocala

Mastile antirid pe baza de alge marine remineralizeaza si ajuta la hidratarea tenului. Vitamina C din sucul de portocale creste productia de colagen, o substanta care pastreaza supletea pielii.
Ingrediente: doua linguri de pudra de varec (obtinuta din alge brune marine), o lingura de miere ecologica inchisa la culoare, o lingurita de suc de portocale proaspat si un albus de ou.
Mod de preparare: Combina intr-un bol pudra de alge, mierea, sucul de portocale si albusul de ou, pana obtii o pasta cremoasa.
Intinde uniform pe fata curata aceasta masca antirid si lasa-o sa actioneze timp de 15-20 minute. Clateste cu apa calduta si aplica o crema hidratanta.

Masca antirid cu salata verde, argila, menta si miere

Argila este o sursa bogata de calciu, magneziu, fier si potasiu si are proprietati antibacteriene si cicatrizante. Aceste masti antirid pe baza de argila previn ridurile si le diminueaza pe cele existente. Salata verde contine luteina, un carotenoid care incetineste procesul de imbatranire a pielii, mentine elasticitatea acesteia si intarzie aparitia ridurilor. Menta stimuleaza circulatia si uniformizeaza nuanta tenului.
Ingrediente: argila alba, cinci frunze de salata verde proaspata (laptuca), o lingurita de miere organica inchisa la culoare, o lingura de frunze de menta tocate fin, apa proaspata.
Mod de preparare: Zdrobeste bine frunzele de salata verde si stoarce sucul intr-un pahar (filtreaza sucul obtinut printr-un tifon). Adauga mierea, frunzele tocate de menta si lasa ingredientele deoparte cateva minute. Ia o cantitate suficienta de argila alba pentru masca antirid si amesteca-o cu sucul anterior, pana obtii o pasta vascoasa. Adauga apa proaspata sau apa de trandafiri daca este necesar.
Aplica masca antirid pe fata si pe gat si lasa-o sa actioneze circa 20 de minute. Clateste-te cu apa calduta, sterge-te usor cu un prosop curat si aplica o crema hidratanta.

Masca antirid cu vin rosu

Vinul rosu are si alte beneficii in afara de cele pentru sanatatea inimii. Resveratrolul, un antioxidant aflat in vinul rosu, este eficient in lupta impotriva aparitiei ridurilor. Urmatoarea masca antirid este foarte folosita in California si combina vinul rosu cu mierea, un ingredient care reduce petele si roseata, si iaurtul, un hidratant eficient.
Ingrediente: o cana de iaurt, doua linguri de miere, cinci lingurite de vin rosu.
Mod de preparare: Pune iaurtul intr-un bol si apoi adauga mierea si vinul rosu. Amesteca ingredientele bine.
Intinde uniform pasta pe fata, lasa ingredientele sa actioneze timp de 10 minute si clateste tenul cu apa calduta.

Masca antirid cu tataneasa, trandafir, musetel si argila

Tataneasa este o planta ce infloreste vara si reda pielii fermitatea si elasticitatea prin echilibrarea cantitatii de sebum. De asemenea, tataneasa mentine prospetimea tenului. Musetelul contine alfabisalobol, un compus chimic ce reduce ridurile prin accelerarea procesului de reinnoire a pielii, si are un efect calmant si antiinflamator.
Ingrediente: un albus de ou, o lingura de tataneasa uscata, o lingura de petale de trandafiri tocate fin, o lingurita de flori de musetel uscate si zdrobite, doua linguri de argila alba.
Mod de preparare: Amesteca intr-un bol tataneasa si musetelul si toarna putina apa fiarta peste ele. Dupa ce se raceste compozitia, adauga o cantitate suficienta de argila alba, albusul de ou, petalele de trandafiri si rozmarinul. Amesteca bine ingredientele, pana devin o pasta consistenta.

Aplica masca antirid pe fata si relazeaza-te in urmatoarele 20-25 de minute. La sfarsitul tratamentului clateste tenul cu apa calduta si aplica o crema hidratanta.

Efectul acestor masti antirid se va vedea inca de la primele utilizari. Dupa aplicare tratamentelor vei avea un ten catifelat, ferm si luminos, iar ridurile se vor estompa vizibil.

joi, 29 august 2013

Cele mai simple tratamente pentru arsurile solare

Cine nu are aloe vera, să îşi cumpere! Gelul natural din planta de aloe vera are efect benefic asupra arsurilor solare datorită proprietăţilor sale antioxidante şi antiinflamatoare.
Dă iama în cosmeticele iubitului tău şi împrumută spuma lui de bărbierit! Da, ai citit bine, spuma de bărbierit are efect calmant asupra arsurilor solare, mai ales dacă este mentolată! Nu există o explicaţie ştiinţifică exactă pentru acest efect însă poate fi folosit cu încredere dacă nu ai altceva la îndemână.
Poţi să îţi răcoreşti pielea cu ajutorul unei băi reci ( la o temperatură suportabilă) adăugând şi câteva ”ingrediente magice”: oţet, bicarbonat de sodiu şi tărâţe de ovaz. După ce stai 10-20 de minute în apă şi apoi te clăteşti, nu te şterge cu prosopul deoarece îţi vei agresa pielea vătămată, ci las-o să se usuce singură.
Dă fuga la frigider şi pregăteşte-ţi o compresă rece cu lapte sau iaurt, pentru a-ţi calma durerea. Între timp, poţi prepara un terci de ovăz, îl laşi la rece şi apoi îl aplici ca mască anti-inflamatoare în locurile în care te ustură pielea.
Prepară o mască din cartofi cruzi, mărunţiţi, pentru a-ţi trata durerea. Lasă la rece, după care aplică pe porţiunile afectate. Spală apoi cu apă rece şi lasă să se usuce la aer.

În ceea ce priveşte vestimentaţia, îţi recomandăm să renunţi la hainele skinny, cel puţin pentru o perioadă ca să eviţi presiunea asupra zonelor afectate de arsuri solare şi astfel durerile inutile. În plus, este indicat să nu îţi expui pielea la soare. Vei simţi şi tu de ce!

miercuri, 28 august 2013

Tratamente naturiste impotriva caderii parului

Masca cu ulei de masline si galbenus de ou
Ai nevoie de un ou, o lingura de ulei de masline si o lingura de suc de lamaie. Separa albusul de galbenus pentru ca ai nevoie numai de cel din urma. Amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie si galbenusul de ou pana se omogenizeaza.
Cu ajutorul unei dischete de bumbac aplica amestecul la radacina parului. Amestecul ramas intinde-l pe lungimea firului de par. Acopera capul cu un prosop si stai asa timp de o ora. Clateste foarte bine cu sampon pentru a elimina surplusul de ulei. Masca se poate utiliza o data pe saptamana.
Tratament cu usturoi
Ai nevoie de 3 catei de usturoi, 3 linguri de miere, o lingura de ulei de ricin,o lingura de ulei de masline si doua galbenusuri de ou. Amesteci toate ingredientele pana ce se omogenizeaza si aplici atat pe radacina parului cat si pe lungimea firului cu ajutorul unui disc demachiant.
Lasa tratamentul sa actioneze timp de 40 de minute si clateste bine cu apa si sampon. Aceasta masca se poate utiliza o data la doua saptamani.
Tratament cu iaurt
Ai nevoie de un iaurt si 10 capsule de vitamina E. sparge capsulele cu ajutorul unui ac si stoarce continutul in iaurt. Amesteca bine pana se incorporeaza si aplica atat pe radacina cat si pe lungimea firului de par. Mentine tratamentul timp de 30 de minute dupa care spala bine cu sampon. Se aplica o data pe saptamana.
Ai nevoie de o lingura de ulei de ricin, un castravete si trei linguri de smantana. Amesteca ingredientele pana se optine o pasta si aplica pe radacina firului de par. Intinde de la radacina spre varfuri si mentine amestecul pe par timp de 45 de minute. Clateste cu apa si sapun pana ce parul ramane curat. Se repeta de doua ori pe saptamana.
Masca cu banane si lamaie
Ai nevoie de o cescuta de miere, o banana, o lingura de ulei de masline si o lingurita de suc de lamaie. Se amesteca bine ingredientele pana se omogenizeaza si se aplica pe parul umed lasand la actionat timp de 30 de minute. Se clateste cu apa calduta, fara sampon.
Tratament cu ulei de argan
Ai nevoie de circa 10 ml de ulei de argan pe care sa il incalzesti in palme si il aplici de la radacina pana la varfuri. Acopera parul cu un prosop si stai asa timp de 30 de minute dupa care clatesti cu apa si sampon. Tratamentul se poate utiliza o data pe saptamana.
Tratament cu ulei de shea
Uleiul de shea se foloseste pentru masarea scalpului si al firelor de par. Ai nevoie de o cescuta de ulei de shea pe care sa il aplici de la radacina spre varfuri si masezi usor scalpul. Lasa uleiul sa actioneze timp de 20 de minute dupa care clateste cu apa calda si sampon. Se repeta tratamentul o data pe saptamana. Daca nu gasesti ulei de shea, poti folosi untul de shea care este la fel de bun.

marți, 27 august 2013

Idei creative de reciclare!










luni, 26 august 2013

Lassi - sau cum sa te racoresti sanatos, in stil indian

Lassi este o bautura pe baza de iaurt, preparata indeosebi in India si in Pakistan. Amestecand iaurtul cu apa sau lapte si diferite fructe sau condimente indiene, obtinem textura spumoasa si racoritoare, in arome surprinzatoare cu care ne putem juca. Pentru o textura ultra-cremoasa, se poate adauga unt tocat cubulete sau chiar caimac proaspat.

Se poate consuma sarat, condimentat cu condimente indiene, chimen sau menta, dar si indulcit cu zahar sau miere si parfumat cu diferite fructe, apa de trandafir, citrice sau sofran.

Adeptii religiilor dharmice folosesc lassi cu miere in timpul ritualurilor religioase, ceea ce arata ca aceasta bautura ocupa un important rol in cultura locala. O alta intrebuintare a lassi, amestecat cu pulbere de tumeric (curcum), este cea de tratament naturist (popular) impotriva gastroenteritei. Lassi-ul indulcit cu zahar da o placuta somnolenta, deci se recomanda anxiosilor si insomniacilor.

Iata cateva idei pentru un Lassi de zile mari:
Lassi simplu
Patru parti iaurt (clasic sau de baut)
o parte lapte gras (3,5 % grasime)
o parte apa
sare dupa gust

Se pun in blender toate ingredientele, se mixeaza la viteza mare (pana capata o consistenta spumoasa), se toarna in pahare si se consuma ca atare sau la masa de pranz alaturi de vinete prajite, cartofi copti gratinati cu branza sau dovlecei gratinati.

Pentru un gust autentic indian, prajiti chimen pe o tava curata, la cuptor, apoi rasniti-l pana devine pulbere si amestecati cate o lingurita de pulbere in fiecare cana de lassi.

Pentru un efect ultra-racoritor, adaugati cate 3 frunze de menta (tocate marunt) pentru fiecare portie. Daca e foarte cald afara, dublati cantitatea de chimen. Impreuna cu menta, acesta va va trimite intr-o veritabila oaza.


Mango Lassi

250-300 ml de iaurt obisnuit
Un mango copt (fara seminte, decojit)
O lingurita-doua de miere (in functie de cat de dulce este mango-ul sau cat de dulce va place)
Doua cuburi de gheata
Lapte gras (o cescuta) - optional

Mango-ul se taie in felii, pastrandu-se doua-trei feliute pentru ornat.
Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana obtineti consistenta dorita. Lapte se pune daca doriti ca bautura sa fie mai "bogata", spumoasa.
Poate fi consumat ca desert sau ca gustare, alaturi de biscuiti.


Lassi cu Litchii (lychee) si lime
Acest sortiment este deosebit de parfumat si racoritor. Are un imediat efect tonic si revigorant.
Se prepara ca lassi-ul de mango, inlocuind mango-ul cu o cescuta de litchii (proaspete, decojite, sau din compot) si un fruct lime (lamaie verde) decojit si taiat in sferturi. Cand taiati lime-ul, extrageti cu varful cutitului toti sambureii vizibili. Se adauga inca o lingurita de miere in cazul in care fructele sunt acre.
La final, puteti decora cu fasiute lungi si spiralate de coaja de lime.


Lassi cu ananas si menta
300 g ananas - curatat si tocat (pastrati si zeama rezultata)
O lingura zahar
200 ml iaurt obisnuit
200 ml lapte
3 linguri de menta proaspata, tocata marunt

Toate ingredientele se mixeaza in blender pana capata o consistenta cremoasa. Se toarna in 2 pahare si de decoreaza cu cate 2-3 frunzulite de menta.

duminică, 25 august 2013

Compotul de fructe - dezvaluiri noi despre o reteta veche de mii de ani


Compotul este poate cel mai popular aliment si in mod sigur printre cele mai sanatoase. Compotul se regaseste in bucataria multor popoare fiind foarte popular toamna si iarna. Foarte usor de preparat, compotul poate avea gusturi nebanuite in functie de combinatiile pe care le alegi.
Originile compotului de fructe sunt invaluite in negura timpului de vreme ce numeroase culturi obisnuiesc sa consume acest fel. Se crede totusi ca la originiea compotului sta o sarbatoare evreiasca ,,Rosh Hashanah”, noul an iudeu, cand fructe fierte intr-un suc dulce sunt servite invitatilor pentru a indulci anul si pentru a le aduce mult noroc.

Baza compotului este desigur fructul. Unele retete recomanda folosirea fructelor uscate desi cel mai des preparat ramane compotul facut din fructe proaspete si pastrat la camara. Pentru a face compot incepe prin a face un sirop din trei parti de apa, un sfert de zahar (daca fructele sunt dulci adauga chiar mai putin zahar) si doua lingurite de suc de lamaie. Daca vrei ca preparatul tau sa aiba un gust mai indraznet, adauga vanilie sau lichior. Adauga fructele in functie de cantitatea pe care o doresti (mai mult suc sau mai multe fructe) si fierbe compozitia la foc incet pana cand bucatile devin putin moi.

Compotul este nu doar gustos dar si foarte sanatos. Compotul poate adauga dietei  vitaminele ce lipsesc in timpul sezonului rece si pot avea si alte propietati curative. Compotul de corcoduse este purgativ, racoritor si tonifiant in timp ce compotul de gutui este ideal pentru diete avand cele mai putine calorii. Incearca compotul de coacaze rosii pentru multitudinea de vitamine pe care acesta le contine si compotul de piersici pentru a-ti imbunatati digestia si intari sistemul imunitar.

In incheiere, Gustos.ro recomanda doua retete pentru cele mai populare compoturi, cel de cirese si cel de mere.

Compot de cirese:

Ingrediente (cantitati pentru un borcan de 800gr):
cirese cat sa umple borcanul 3/4,
3 linguri de zahar,
lamaie,
apa.

Mod de preparare:

Ciresele spalate se pun in borcan se adauga zaharul, putina zeama de lamaie, se completeaza cu apa, se capseaza, se invelesc in hartie si se pune la fiert la bain marine 30 min din momentul in care apa in vas incepe sa fiarba. Se lasa sa se raceasca in vasul in care au fost fierte.


Compot de mere:

Ingrediente:

1 kg mere,
zahar,
lamaie,
scortisoara.

Mod de preparare:
Se spala si se taie merele. Se adauga in siropul facut din apa, zahar, lamaie si scortisoara. Se fierbe in functie de gust repede pentru ca fructele sa ramana tari si crocante sau la foc mic pentru un compot cu bucati moi de fruct.

Gustos.ro. 

sâmbătă, 24 august 2013

Sfecla rosie, un medicament natural

Incarcata cu vitamine, fibre, de un rosu aprins si dulce ca o para coapta, sfecla rosie nu este totusi mult prea gustata de noi, romanii.
Un articol de Zana B.
Originara din bazinul Marii Mediterane, sfecla nu se bucura de o istorie care sa inspire romane sau poezii. Poate ca cel mai interesant lucru care se poate spune despre aceasta planta este ca, desi  a fost cultivata din timpuri preistorice, vechii greci si romani consumau numai frunzele, in timp ce radacina era utilizata ca medicament. Orientul Indepartat se pare ca nu a cunoscut-o pana in Evul Mediu, fiind mentionata in China doar din sec. XVIII. Primele retete romane pentru gatirea radacinei apar in sec. II si III e.n.
Sfecla rosie,cu radacina mustacioasa ca a unui nap, a fost descrisa pentru prima data ca planta legumicola comestibila in Germania, in 1558. Era o raritate in Europa acelei vremi si nici nu a devenit foarte populara pana in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.
Mai cu seama ca nimeni nu poate spune ceva de rau de ea. E plina de virtuti si totusi nu se afla in topul listei alimentelor preferate. Poate ca multi nu au aflat ce calitati ascunde. La o friptura de pui sau de pui o salata de sfecla se potriveste de minune desi se prefera muraturile, chiar si sfecla murata. Sigur, este buna si asa, mai ales ca, indiferent cum se mananca, fiarta, coapta sau murata, ea isi pastreaza cele doua vitamine de baza, A si C. Mai contine si unele vitamine din complexul B, dar in mod deosebit, este o sursa importanta de potasiu, fibre si acid folic, acesta din urma fiind ideal pentru femeile insarcinate.
Totusi, sfecla consumata cruda este cea mai buna. Se da sfecla prin razatoare, se adauga putin ulei, sare, zahar, suc de lamaie sau otet. Daca doriti, se pot adauga cativa fulgi de hrean ras sau se poate combina cu salata verde. Pe timp de iarna, cand nu prea avem multe cruditati cu care sa ne intarim organismul, o farfurie cu sfecla rosie ne umple de energie fara  a ne incarca de calorii. Diabeticii ar trebui sa o ocoleasca totusi deoarece are cel mai ridicat continut de zahar dintre toate legumele.
Frunzele de sfecla au si ele valoarea lor si nu numai culinara. Dupa unii specialisti, sunt chiar mai nutritive decat radacina. Au de doua ori mai mult potasiu si un mare continut de betacaroten, un important antioxidant ce ajuta la combaterea multor boli. Atat sfecla alba cat si cea rosie au fost recunoscute ca excelente tonice pentru ficat. In plus, stimuleaza metabolismul si purifica sangele.
Sucul de sfecla rosie este racoritor, nutritiv si energetic. Intareste sistemul imunitar si este folosit de unii medici naturisti in anemii, tuberculoza, chiar si in unele regimuri anticancer.
Trebuie evitat insa excesul, deoarece prea mult suc de sfecla rosie poate da stari de voma si greturi, datorate eliminarii rapide a substantelor toxice din ficat.

Sfaturi:
Cand o cumparati, radacina trebuie sa fie neteda si carnoasa. Sfeclele mici sunt cele mai dulci, cele mai mari pot fi tari. Frunzele trebuie sa fie de un verde aprins, proaspete.
Se poate pastra cel putin o saptamana la frigider. Pentru a-i conserva aroma, cat si elementele nutritive, indepartati frunzele, lasand o codita intacta de 2,5cm.
Se fierbe intreaga si necuratata de coaja, intre 30 minute pentru cele mici si pana la o ora pentru cele mari.
O puteti coace tot intreaga si necuratata sau indepartati inainte coaja si codita, taiati sfecla felii, stropiti cu ulei si coaceti 25 - 30 minute. O vreti mai picanta? Presarati sare, cimbru uscat, marar, maghiran sau oregano inainte de a o stropi cu ulei si de a o pune in tava.
O alta metoda de a o prepara este la aburi. Spalati bine sfecla, taiati frunzele si lasati codita. Puneti sfecla intreaga intr-o oala, turnati suficienta apa peste ea si acoperiti vasul cu o folie de aluminiu. Lasati-o in cuptor cam o ora pana se inmoaie. Cand se raceste, coaja se indeparteaza usor prin frecare.
Daca vreti sa preparati un sote, amestecati sfecla taiata cubulete cu ulei si putina apa. Amestecati des si mai adaugati apa pentru ca sfecla sa se inmoaie. Puteti adauga sare, piper si verdeturi.Ca sa-si pastreze culoarea, turnati de la inceput un strop de suc de lamaie in tigaie.

Salata de pui cu sfecla rosie si tarhon

Ingrediente:
Un piept de pui,
1 sfecla rosie,
2 mere,
o telina,
2 morcovi,
sare,
1 lingura mustar,
4 linguri maioneza,
piper,
tarhon verde,
1 salata verde.

Preparare:
Pieptul se fierbe in apa cu sare. Sfecla se coace in cuptor. Cand carnea a fiert, se taie cuburi si se amesteca cu sfecla curatata si taiata tot cuburi. Se curata merele, telina si morcovii si se dau prin razatoare. Se amesteca apoi mustarul cu maioneza, se rastoarna peste legume si fructe si se sareaza.
Salata verde se spala, se zvanta de apa, se asaza intr-un bol, se pune salata si peste ea se presara tarhon taiat fin.

Sfecla rosie in sos alb

Ingrediente:
500g sfecla rosie,
100ml vin alb,
1 ceapa rosie,
1 lingura miere,
2 catei usturoi,
3 linguri otet,
1/2 lingurita enibahar boabe,
6 boabe piper,
5 linguri ulei de masline,
piper pisat,
sare,
150g Gorgonzola,
tarhon.

Preparare:
Se spala bine sfecla si se fierbe in apa 30 minute. Cand este gata se raceste, se curata si se taie felii.
Pregatim o marinata pentru sfecla astfel: se amesteca mierea cu otet si se incalzeste. Se pune usturoiul pisat si boabele de piper si enibahar pisate in piua cu putina sare, se adauga apoi 4 linguri de ulei. Se marineaza feliile de sfecla cca. 20 minute la foc moale. Cand sunt gata se potrivesc de sare si piper.
Se toaca ceapa si se zdrobeste branza. Se incinge restul de ulei si ceapa se caleste. Se adauga branza si vin, sare si piper. Se da la foc moale pana se topeste branza.
Sfecla se serveste cu sos de branza si tarhon. Alaturi puteti aseza si cartofi fierti, intregi.

vineri, 23 august 2013

Ananasul - sănătate exotică

Exotic, uşor crocant, ananasul este în primul rând un fruct delicios. Nici prea dulce, nici prea acru, este perfect răcoritor şi schimbă gustul oricărei prăjituri, oricărei salate de fructe sau oricărei îngheţate. Dar pe lângă toate astea, ananasul este şi un fruct extrem de sănătos, plin de vitamine şi minerale.
De unde vine ananasul?
Deşi de cele mai multe ori îl asociem cu plajele din Hawaii, ananasul îşi are totuşi originiile în Africa de Sud, iar cel mai mare producător din lume este China. Un alt mit este acela conform căruia ananasul creşte în pomi. De fapt planta de ananas este relativ mică şi creşte pe pământ.
 
Beneficiile ananasului
Printre principalele enzime pe care le conţine ananasul se numără bromelina, care se extrage din miezul fructului. Cele mai multe bucăţi de miez sunt tari şi nu pot fi mâncate, dar unele sunt mai moi şi comestibile. Bromelina se transformă în suplimente alimentare, foarte populare printre atleţi. Această enzimă ajută la digerarea mâncării şi la curăţarea sângelui prin eliminarea toxinelor.  De asemenea ajută la vindecarea organelor interne, dar şi a pielii.
 
Un alt beneficiu al ananasului pentru organismul uman este manganul. Manganul este un element pe care corpul nostru nu îl produce singur, deci trebuie să îl procurăm zilnic din alimente. Acest element ajută la formarea oaselor, la vindecarea rănilor şi la menţinerea sănătaţii pielii. Reglează nivelul zahărului din sânge şi este un bun protector al sistemului imunitar. Ananasul consumat regulat este o sursă ideala de Mangan.
Ananasul este bogat si în Vitamina C, dar şi în Vitamina B1, care este esenţială pentru muşchi şi sistemul nervos. De asemenea, ananasul mâncat zilnic previne durerile articulare datorită proprietăţilor lui anti-imflamatorii. Este şi un bun laxativ.
 
Cum alegem şi depozităm ananasul?
Ananasul trebuie să fie greu pentru dimensiunea lui, altfel, daca pare usor, este uscat şi nu are gust bun. Nu cumpăraţi un fruct care pare “necopt” în ideea că se coace acasă, pentru că ananasul se opreşte din coacere în momentul în care este cules. 
Acasa, ananasul se strică repede dacă este ţinut la temperature camerei. Deci dacă vreţi să îl păstraţi pentru mai mult de 2 zile, trebuie înfăşurat în plastic şi pus la frigider. 
sursa: gustos.ro

joi, 22 august 2013

Locul de legenda al zodiei tale

SAGETATOR

Turnul Babel, Babilon
Maretul Turn Babel este prima constructie omeneasca dupa potopul biblic. Oamenii traiau in armonie in aceasta perioada, erau inclinati catre cele spirituale si tainele filosofiei, vorbeau o singura limba dar isi intorsesera fata de la Dumnezeu.
Turnul trebuia sa ajunga pana la nori si simboliza puterea din ce in ce mai mare a oamenilor care voiau sa ajunga asemenea lui Dumnezeu. Maniat de mandria lor fara seaman, El le-a incurcat mintile si le-a harazit sa vorbeasca fiecare in alt grai astfel incat sa nu se mai inteleaga. Din aceasta cauza, Turnul nu a mai fost terminat iar oamenii s-au imprastiat in toate zarile Pamantului.
Sagetatorii nazuiesc si ei catre stele. Chiar simbolul lor, Arcasul, arata acest lucru. Sunt oameni spirituali care isi cultiva mintea si o imbogatesc permanent. Au o sete neostoita de cunoastere dar le plac laudele si sunt foarte orgoliosi.

miercuri, 21 august 2013

Curiozitati despre uleiul de shea

1. Este bogat in vitaminele A, E si F care ofera pielii hidratarea si elasticitatea de care are nevoie pentru un aspect sanatos.
2. Este un bun revitalizant pentru pielea obosita. Datorita continutului ridicat de vitamine, uleiul de shea reda tonusul necesar al pielii.
3. Reprezinta un factor de protectie UV. Daca nu vrei sa apelezi la cremele cu protectie solara, uleiul de shea este un inlocuitor perfect ce te va proteja impotriva razelor ultraviolete.
4. Este un anti-inflamator excelent. Datorita proprietatilor sale de vindecare, constituie un bun anti-inflamator.
5. Stimuleaza producerea de colagen. Astfel previne aparitia ridurilor si reda elasticitatea pielii oferindu-i un aspect tanar si stralucitor.
6. Are proprietati regenerante. Continutul ridicat de vitamine faciliteaza producerea de celule noi si astfel grabeste regenerarea tesuturilor.
7. Este un bun cicatrizant. Folosit pentru tratarea plagilor, uleiul de shea ajuta la dezinfectarea acestora si grabeste vindecarea.
8. Stimulant. Accelereaza microcirculatia sangelui facilitand astfel vindecarea inflamatiilor.
9. Ofera hidratare intensa. Pentru pielea uscata si deshidratata este mana cereasca datorita nivelului ridicat de hidratare oferit cu ajutorul continutului de vitamine.
10. Se poate utiliza in timpul sarcinii. In timp ce alte uleiuri sunt interzise in timpul sarcinii, uleiul de shea este recomandat pentru masarea abdomenului evitandu-se astfel aparitia vergeturilor si ajutand la redarea elasticitatii pielii.
Recomandari de utilizare:
1. Constituie un inlocuitor perfect pentru balsamul de buze. Datorita proprietatilor hidratante, uleiul de shea poate fi folosit cu incredere pentru sanatatea si frumusetea buzelor.
2. Se utilizeaza pe toate tipurile de piele. Nu produce alergii sau iritatii asa ca se poate utiliza cu incredere indiferent de tipul de piele pe care il aveti.
3. Impotriva vergeturilor. Masajul cu ulei de shea ajuta la diminuarea vergeturilor si chiar favorizeaza vindecarea acestora.
4. Tratarea arsurilor solare. Pentru ca este un bun hidratant, uleiul de shea este esential in tratarea arsurilor solare. Acesta grabeste vindecarea si previne deshidratarea pielii.
5. Problemele scalpului. Daca aveti probleme cu pielea capului, apelati cu incredere la mastile realizate cu ajutorul uleiului de shea, sau il puteti folosi in varianta bruta. Aplicat pe scalp acesta combate descuamarea si previne aparitia matretii lasand parul matasos si stralucitor.
6. Prevenirea ridurilor. Asa cum va spuneam mai devreme, uleiul de shea este un aliat impotriva ridurilor datorita faptului ca favorizeaza producerea de colagen natural al pielii.
7. Pentru pielea delicata a bebelusilor. Daca nu ai incredere in produsele special create pentru bebelusi, iti recomand uleiul de shea pentru masajul micutului din fiecare seara.

marți, 20 august 2013

Salată de mozzarella

Ingrediente

    100 g mozzarella
    1 salată
    măsline
    1/2 ceapa rosie
    2 roşii
Pentru dressing
    3 linguri cu ulei de măsline
    1 lingură cu zeamă de lămâie
    oregano
    sare

Mod de preparare

1.Amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie, un praf de sare și puţin oregano. Dressingul astfel obţinut, lasă-l la rece 5-10 minute.

2.Între timp, spală frunzele de salată, tamponează-le cu un șervet absorbant și rupe-le în fâșii. Pune-le apoi într-un bol. Adaugă măslinele, ceapa tăiată julien, roșiile în felii și mozzarella .Înainde de servire, stropește salata cu acest dressing.

luni, 19 august 2013

Gazpacho

Ingrediente

600 g rosii
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 ceapa medie
1 castravete
1-2 catei de usturoi
100 g pâine
1 pahar mic cu otet balsamic
ulei, sare, piper


Mod de preparare

1. Acopera feliile de pâine cu apa amestecata cu un pahar mic cu otet balsamic (poti sa folosesti si otet de vin sau mere).
2. Spala ardeii curata-i de sâmburi si de partile albe din interior, dupa care taie-i in bucati nu foarte mici. Pune pe foc o cratita cu apa, iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, scufunda rosiile pentru 1-2 minute, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca. Dupa ce s-au racit decojeste-le, elimina sâmburii si taie-le in bucati potrivite. Curata ceapa, castravetele si usturoiul si taie-le in bucati (nu conteaza cât sunt de mari sau mici bucatile pentru ca oricum totul se va mixa).
3. Pune in vasul robotului legumele si mixaza-le pana se omogenizeaza, adauga painea stoarsa, sare, 3 linguri cu ulei de masline, piper si mixeaza. Adauga apa astfel incat supa sa capete o consistenta cremoasa si omogena.
4. Daca o vrei mai lichida, poti adauga mai multa apa. Acopera supa si las-o la frigider pentru câteva ore inainte de a o servi. Serveste supa rece acompaniata de crutoane prajite si putin ulei de masline.

duminică, 18 august 2013

Lămâi umplute cu amestec grecesc

Ingrediente

6 lămâi
2 roşii
1 ceapă
1 castravete mic
150 g brânză feta
50 g măsline negre
busuioc verde
ulei
piper
sare



Mod de preparare


1. Taie capetele lămâii, unul mai scurt, cât să poată sta lămâia pe farfurie, iar unul mai adânc pentru a ajunge uşor la miez. Scoate pulpa cu ajutorul unui cuţit ascuțit şi pune-o într-un castron.
2. Pune la încins vreo două linguri cu ulei şi căleşte trei crenguţe de busuioc. Spală ceapa şi roşiile şi toacă-le cubuleţe, la fel procedează şi cu brânza. 
3. Adaugă şi măslinele, presară un praf de sare şi unul de piper, stropeşte cu zeamă de lămâie şi ulei aromat şi amestecă bine. 
4. Umple lămâile cu această salată şi decorează cu frunze de busuioc. Păstrează-le în frigider pentru servire.

sâmbătă, 17 august 2013

5 obiceiuri proaste care de fapt iti fac binesa

Cafeaua cea de toate zilele

Bea cel putin o cafea pe zi si reduci riscul de a face infarct cu 24% - este concluzia unui studiu suedez.
De asemenea, un studiu american recent sustine ca un consum ridicat de cafea nu doar previne Alzheimer-ul, dar ii poate si inversa efectele!

O sesiune de barfe "suculente"

Cercetatorii de la Universitatea Missouri au descoperit ca, vorbind despre vietile celebritatilor, iti constientizezi mai bine propriile probleme de sanatate sau pe cele sociale. E ca un fel de... "terapie prin barfe".

Un pahar (sau doua) de vin

Doua pahare de vin rosu pe zi reduc cu 25% riscul de a dezvolta o boala de inima, spun analistii americani.

Shopping (aproape) non-stop

Treci zi de zi pe la magazine si iti cresti cu 23% sansele de a te bucura de o viata mai lunga, spune un studiu realizat pe o perioada de zece ani. Suna minunat, nu?
In categoria shopping intra oare si covrigul din metrou si cumparaturile gen "de-ale gurii"? Speram ca da. In plus, se stie, shopping-ul este o metoda placuta si sociabila de a face miscare. Deci, scapi de bani, dar si de calorii!

"Dependenta" de Facebook

Cercetatorii americani sunt de parere ca utilizarea retelelor sociale te face sa te simti mai bine cu tine insati. Explicatia? Continutul pe care il uploadezi in fiecare zi iti aminteste de lucrurile care iti plac la tine, iar asta iti da un plus de incredere.

3 pacate care te fac mai frumoasa

Greseli de frumusete benefice

3 greşeli de frumusete...benefice

Nu-ţi cureţi temeinic faţa

Exfolierea prea dură şi mult prea frecventă îţi poate afecta negativ tenul, întrucît, odată deposedat de stratul său uleios de auto-protecţie, va deveni uscat, tern, iritat, etc. În unele cazuri, asta se poate întâmpla chiar şi printr-o spălare simplă, mai ales dacă vorbim de un tip de ten predispus la deshidratare. Franţuzoaicele, de exemplu, consideră că dimineaţa este suficient să-ţi împroşti tenul cu apă termală şi apoi să îţi tamponezi faţa cu un şerveţel şi apoi să aplici o cremă uşoară sau un serum.

Nu-ţi aranjezi părul zilnic

De fapt, să te ţii departe de aparatele şi accesoriile de coafat este unul dintre cele mai bune lucruri pentru părul tău. Însuşi periajul prea dur i-ar putea face rău, deci nu greşeşeti deloc dacă tot ce faci e să-ţi răsfiri şuviţele cu degetele şi apoi să-l prinzi într-un coc lejer, folosind un cleşte de păr. În locul soluţiilor pentru coafat – spray, spumă, gel – foloseşte mai debrabă un produs hidratant, pentru ca părul tău să beneficieze de un tratament protector non-stop.

Nu spui „nu” unui pahar de vin

Sigur, alcoolul nu este indicat dacă vrei un ten sănătos, însă altfel stau lucrurile cu licoarea de struguri. Un pahar de vin conţine o cantitate impresionantă de antioxidanţi, buni atît pentru organism, cît şi pentru piele – lucru confirmat recent şi prin succesul pe care îl au tratamentele bazate pe vino-terapie şi produsele cosmetice concepute pe acest principiu. Să bem pentru asta! 
Din când în când e permis să mai greşeşti în ritualul de înfrumuseţare. Ba chiar este indicat!

vineri, 16 august 2013

20 de paradoxuri care iti fac viata mai usoara!

1. Cu cat urasti mai mult o trasatura la ceilalti, cu atat este ea mai prezenta in viata ta 

Carl Jung credea ca acele trasaturi care ne deranjeaza la ceilalti sunt doar manifestari ale acelor parti din noi pe care le negam. 

2. Oamenii care nu pot avea incredere nu sunt de incredere 

Cei care nu au incredere in relatiile cu ceilalti sunt mult mai predispusi la a le sabota. Incercand sa evite suferinta ajung sa ii raneasca pe cei din jur. 

3. Cu cat incerci sa impresionezi, cu atat mai putin vei reusi, fiindca nimanui nu-i plac oamenii care se straduiesc prea mult. 

4. Cu cat ai mai multe esecuri, cu atat ai mai multe sanse sa reusesti. 

Ia la puricat orice om care a realizat ceva si vei observa ca a incercat in repetate randuri pana sa ajunga la momentul de glorie. 

5. Cu cat te temi mai mult de un lucru, cu atat mai mult ar trebui sa incerci sa il depasesti

Nu te mai ascunde dupa deget. De fiecare data cand te confrunti cu o astfel de situatie, traume din trecut revin si te bantuie, dandu-ti de inteles ca ar trebui sa dai inapoi. Gresit! Orice lucru care te face sa tremuri de emotie, precum vorbitul in fata unui public numeros sau o discutie cu un superior legat de o marire de salariu, merita facut! Evident, nu ne referim aici la activitati care iti pun viata in pericol. Exista motive clare pentru care ti se declanseaza instinctul de aparare si ar trebui sa-l asculti! 

6. Cu cat te temi mai mult de moarte, cu atat mai putin te vei bucura de viata. 

Asa cum spunea Anais Nin, “viata se micsoreaza sau se extinde in raport cu gradul de curaj al fiecaruia”. 

7. Cu cat inveti mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin. 

Cu fiecare raspuns pe care il primesti vin si alte intrebari ale caror raspunsuri iti sunt inca ascunse. 

8. Cu cat iti pasa mai putin de ceilalti, cu atat mai putin iti pasa de tine 

Poate parea putin ciudat, dar oamenii se comporta cu ceilalti asa cum se comporta cu ei insisi. Poate ca nu se observa asta la prima vedere, insa oamenii rai cu cei din jur sunt cruzi si cu propria persoana. 

9. Cu cat esti mai conectata, cu atat esti mai izolata! 

Da, poate ca suntem in era vitezei si a comunicarii, insa cercetatorii arata ca narcisismul, singuraratea si depresia s-au dezvoltat galopant in ultima vreme! Lasa internetul deoparte si iesi putin in parc! 

10.  Cu cat iti e mai frica de esec, cu atat ai mai mari sanse sa o dai in bara, pe principiul “de ce ti-e frica, nu scapi!”. 

11. Cu cat te straduiesti mai mult, cu atat mai greu iti va fi sa obtii ce iti doresti 

De ce? Pentru ca te astepti sa fie greu de obtinut si astfel, in mod inconstient, il faci sa fie inaccesibil. Spre exemplu, daca nu esti obisnuita sa abordezi oameni necunoscuti, iti vei face numeroase planuri in minte, legate de subiectul respectiv si evident ca te complici, in loc sa saluti simplu si sa adresezi o intrebare lejera. Daca ti se pare ca e greu, iti induci o stare de disconfort si sansele de reusita sunt mai mici. 

12. Cu cat poti obtine ceva mai usor, cu atat mai putin iti vei dori acel lucru. 

Presupunem fara sa vrem ca lucrurile rare sunt neaparat valoroase, iar cele pe care le gasesti pe din abundenta nu sunt la fel de “scumpe”. Nimic mai gresit. 

13. Cea mai usoara cale de a intalni pe cineva este sa nu iti doresti sa ai pe cineva alaturi 

Vei reusi sa gasesti pe cineva atunci cand nu vei mai da impresia ca ai nevoie de cineva langa tine. Fii fericita singura si investeste in tine, iar partenerul potrivit va veni pe parcurs. 

14. Cu cat esti mai sincera in legatura cu defectele tale, cu atat mai perfecta vei parea in ochii celorlalti. 

Acest tip de vulnerabilitate, care arata ca te simti bine in pielea ta, chiar daca nu esti perfecta, ii va face pe oameni sa creada ca esti extraordinara. 

15.  Cu cat incerci mai mult sa tii pe cineva mai aproape, cu atat il vei impinge mai departe. 

De indata ce transformi totul intr-o obligatie, isi pierde semnificatia. Lasa oamenii sa se apropie singuri de tine, iar daca nu o fac, lasa-i sa plece, fiindca nu era locul lor acolo. 

16. Cu cat te certi mai mult pe o anumita tema, cu atat ai mai putine sanse sa iti impui punctul de vedere. 

Disputele de acest gen sunt in mare parte emotionale. Practic, fiecare dintre cei doi simte ca valorile ii sunt calcate in picioare. Incearca sa iti lasi orgoliul deoparte daca vrei sa convingi pe cineva.

17. Cu cat ai mai multe optiuni, cu atat esti mai nefericita. 

Studii recente arata ca daca ai de ales dintre prea multe variante, ajungi sa fii mai putin satisfacuta, indiferent de alegerea facuta. 

18. Cu cat esti mai convinsa ca ai dreptate, cu atat mai putine stii despre subiect. 

Exista o legatura directa intre cat de deschisa este o persoana la diferite perspective si cat de mult stie acea persoana referitor la un anumit subiect. Asa cum spunea si Bertrand Russel, problema este ca prostii sunt prea siguri, iar cei destepti sunt plini de indoieli. 

19. Singurul lucru sigur este ca nimic nu e sigur. 

20. Singura constanta este schimbarea. 

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template