duminică, 30 septembrie 2012

Lotiunea tonica, moft sau necesitate?


Lotiunea tonica, moft sau necesitate?- Cam asa suna majoritatea articolelor despre lotiunea tonica. Personal cred ca in functie de tipul de ten, pentru anumite persoane este moft , iar pentru celelalte este necesitate. Si bineinteles in functie de machiajul zilnic folosit. Cu cat machiajul este mai sofisticat cu atat este mai greu de demachiat, asa ca aici intervine rolul lotiunii tonice. Rolul lotiunii tonice este de inchidere a porilor,si de curatare in profunzime, de exemplu de indepartare a laptele demachiant. In functie de efectul dorit se foloseste o lotiune care contine anumite substante (adstringentien) pentru inchiderea porilor in general ziua sau de curatare in profunzime seara sau cand facem un tratament cosmetic pentru ca nu vrem ca porii sa se inchida si urmatoarele substante sa nu mai poate patrunda in piele. La fel si cu crema de noapte are substante nutritive si inchiderea porilor ar face ca acea crema sa ramana pe suprafata pielea in loc sa intre in ea si sa o hranesasca .In schimb ziua sau dimineata avem nevoie de o lotiune care inchide porii pentru ca folosirea cremei de zi este are mai mult un rol de protectie deci crema trebuie sa ramana pe suprafata pielei si nu sa patrunda in ea.Totodata lotiunea are un rol de stabilizare a ph-ului pielii, asta inseamna ca dupa ce ne-am, spalat cu apa pielea noastra sufera o schimbare de ph-datorita nivelului de duritate al apei (kalk in apa) acum pielea este fara protectie si implicit predispusa penetrarii microorganismelor.Folosind lotiunea tonica restabilim ph-ul pielii de 5,5 si totodata protectia. Deci dupa cum se vede rolul lotiunii tonice este mult mai mult decat important. Cat despre demachiatul fetei dimineata este de ajuns daca spalam fata cu apa calduta si apoi rece.Pentru ca dimineata nu avem decat sebum si transpiratie si asta se poate indeparta doar cu apa apoi lotiune si crema de zi. 

Asadar, la ce foloseste lotiunea tonica?

Lotiunea tonica vine in completarea actiunii demachiantului, eliminand resturile de machiaj, impuritatile si celulele moarte, purifiind pielea. Ba mai mult, gelul sau laptele demachiant lasa uneori o pelicula la suprafata pielii pe care numai tonicul o poate indeparta.

Asa ca, abia dupa aplicarea tonicului pielea este pregatita sa primeasca ingrijirile de care are nevoie. 

In plus, lotiunea tonica stimuleaza, reimprospateaza si hidrateaza tenul, toate astea prin mentinerea pH-ul natural al pielii. Cele astringente contin si alcool, asadar joaca un rol fundamental in reducerea porilor dilatati, prin inchiderea lor. Persoanele cu tenul mixt si gras ar trebui sa le foloseasca.

Cum si cand sa o aplici?


Poti sa folosesti lotiunea tonica atat dimineata cat si seara. Dimineata, inaintea cremei de zi pentru a indeparta excesul de sebum produs pe timpul noptii, iar seara, dupa demachiere. Pentru a o aplica, foloseste un disc de bumbac si ai grija sa eviti conturul ochilor.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template