joi, 6 septembrie 2012

Machiaj nude- pas cu pas

Desi pare foarte usor de realizat, look-ul nude necesita multa atentie la detalii!

De acum, poti adopta acest machiaj daca pui in aplicare cateva trucuri simple.

1. Creme antiimperfectiuni

Un machiaj nude, usor translucid, poate fi perfect doar daca tenul pe care aplici produsele de make-up este ingrijit corespunzator. Inainte de a folosi baza pentru machiaj, apeleaza la o crema potrivita nevoilor pielii tale.
Unul dintre secrete ar fi sa aplici crema pe tenul umed - astfel va fi mult mai usor absorbita. Un alt secret este ca trebuie sa astepti 10 minute inainte de a incepe machiajul, pentru ca pelicula sa fie complet absorbita. Desi poate parea ca epiderma a "inghitit" doza de hidratare, este bine sa tii cont de cele 10 minute... magice! La finalul zilei, iti vei da seama ca asteptarea a meritat.


2.Fond de ten

Foloseste fondul de ten cu... economie: acesta trebuie doar sa uniformizeze nuanta tenului si nu sa o acopere, lasand senzatia de masca inestetica. Aplica-l tapotat pe zona T si estompat catre margini,fara sa uiti de gat.
Daca ai tenul gras, alege intotdeauna fondul de ten cu o nuanta mai deschisa decat pielea ta. Daca faci o alegere gresita, pana la finalul zilei pielea va elimina sebum, care in contact cu fondul de ten il face pe acesta sa se inchida la culoare, subliniind defectul pe care tu, de fapt, vrei sa il ascunzi.


3.Corector

Cearcanele dispar ca prin minune dupa aplicarea concealer-ului. Anticearcanul este o completare a fondului de ten si trebuie sa fie cumaxim o nuanta mai deschisa decat pielea.
Aplica anticearcanul cu puncte mici sau dungi orientate catre obraji (in cazul celor cu pensula ori stick), apoi tapoteaza cu degetul mijlociu. Pentru a evita greseli mari de make-up, precum alegerea unui concealer prea alb, cu nuante galbui, ori prea inchis la culoare,testeaza-l inainte pe incheietura mainii.


4.Pudra

Acest beauty item nu numai ca va conferi un aspect de prospetime tenului, facandu-l mat si fara imperfectiuni, dar fixeaza ideal pigmentii si intregul machiaj.
Aplica doar un strat foarte fin de pudra, distribuit uniform pe intregul chip, si evita astfel un look de papusa din portelan.


5.Sprancene perfecte

Sezonul acesta, mai mult decat oricand, accentul cade pe sprancene.
In plus, sprancenele corect definite lumineaza fata si dau senzatia de ridicare a privirii si, implicit, intinerire. Umple orice gol aplicand punctat creion special sau fard cu o nuanta mai deschis decat culoarea firelor. Poti exagera, lungind din culoare linia sprancenelor, catre tample.


6.Blush

Fardul de obraz poate schimba fizionomia fetei, asadar acorda o atentie deosibita machiajului pometilor. Zambeste atunci cand aplici blush-ul si urmeaza linia de la baza tamplei pana aproape de coltul gurii, accentuand pometii in partea de sus. Aceasta tehnica, folosita de cei mai multi make-up artisti, confera un aer de prospetime intregului machiaj. Completeaza aspectul obrajilor cu un ton bronzant, aplicat sculptural, exact la baza pometilor.


7.Fard de pleoape

Pentru look-ul tau nude, aplica un fard natural, roz sau cu usoare nuante maronii. Evita efectul neplacut de strangere a fardului in pliurile pleoapei si aplica inainte un produs special pentru fixare. La finalul zilei, machiajul va arata impecabil si nu va trebui sa il reimprospatezi in mod constant.


8.Mascara

Pentru machiajul nude, un rimel negru ar fi prea mult, asadaralungeste-ti genele si confera-le volum aplicand mascara maro. Pentru genele de jos poti folosi un produs incolor pentru alungire sau mascara albastra, care da senzatia de deschidere ampla a privirii. Atunci cand o aplici, evita excesul si concentreaza cantitatea de mascara mai degraba pe varfurile genelor si nu la baza lor.


9.Baza pentru buze

Daca buzele tale nu sunt tocmai fine, foloseste scrub-ul: nu-ti trebuie neaparat un produs special, aplica pe o periuta de dinti o picatura de gel pentru curatarea fetei si periaza delicat buzele astfel incat sa nu iti provoci rani. Continua hidratandu-le cu o baza fina, care confera o senzatie soft si are rol de fixare a rujului. Nu uita de balsamul pentru buze - poate fi inlocuitorul perfect al rujului in machiajul nude.


10.Ruj

La final, aplica ruj sau gloss in nuante roz sau nisipii. Alege culoarea astfel incat sa dea senzatia de luminozitate si tine cont de faptul ca, pentru look-ul nude, nici buzele nu trebuie sa iasa prea tare in evidenta, ci trebuie doar sa reprezinte acel "final touch" cuceritor.




sursa:e- joy.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template