joi, 6 septembrie 2012

Violetul, culoarea care-ti va anima locuinta


In vremuri indepartate violetul era culoarea preferata a regalitatii, simbolizand luxul, opulenta si eleganta, iar uneori avea conotatii mistice. Chiar daca si astazi oamenii il mai asociaza, inca, cu interioare sofisticate, violetul a reusit sa depaseasca granita, migrand usor spre un sector mai accesibil, mai voios si mai familial.


In functie de nuantele derivate din violet, puteti compune decoruri in diferite stiluri.

Astfel, daca lila-ul este recomandat pentru interioarele romantice, culoarea agudei poate fi integrata intr-o camera masculina.

Pentru fiecare exista o optiune, trebuie numai s-o gasesti pe cea potrivita.

Chiar daca multi pot considera violetul o culoare feminina, designerii au demonstrat in timp ca el poate da viata oricarui ambient si ca este o culoare unisex.

Nuantele deschise, calde, asociate cu imprimeuri florale sunt perfecte pentru camera unei fetite, in timp ce tonurile sobre combinate cu lemn de culoare inchisa si finisaje aurii pot da nastere unei atmosfere masculine.

Violetul este extrem de versatil, el poate fi utilizat ca baza intr-o incapere, fiind culoarea dominanta sau poate fi prezent sub forma unor mici accente.

Utilizand perdele sau draperii in tonuri de violet veti avea parte de un aer usor dramatic in living, in timp ce un covor in aceeasi nuanta, folosit in dormitor, va da o nota de eleganta. Rosu cu influente violet alaturat unor accente negre sau albe va da nastere unui interior desavarsit, la fel ca si combinatia de alb cu un mov bland.

Sursa: Casamea.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template