joi, 6 septembrie 2012

11 modalitati de a-ti proteja machiajul de bacterii si germeni


1. In loc sa pui degetul direct pe gura sticlutei de fond de ten, foloseste o placuta de otel inoxidabil (le poti gasi in magazinele de specialitate). Pune pe placuta cantitatea de fond de ten necesara si apoi iti poti folosi degetele pentru a-l aplica pe fata.

2. Nu incerca sa diluezi mascara cu apa calduta sau alti solventi. Acestia pot distruge ingredientele de conservare si pot duce la dezvoltarea de bacterii.

3. Ascute creionul-contur pentru ochi si cel pentru buze de fiecare data cand il folosesti. In felul acesta vei indeparta si eventualele bacterii care s-au format pe ele de la ultima folosire.

4. Chiar daca iti place sa faci mici retusuri „din mers”, nu tine trusa de machiaj in masina. Caldura din interior poate altera compozitia chimica a produselor si le poate scadea perioada de valabilitate.

5. Arunca mascara la trei luni dupa ce ai deschis recipientul, chiar daca nu s-a terminat.

6. Pastreaza produsele de machiaj lichide in frigider, mai ales pe timpul verii. Nu uita, insa, sa agiti recipientele inainte de a le folosi.

7. Daca ai un ruj pe care nu l-ai mai folosit de mult timp, curata un strat superficial din el cu ajutorul unui prosop sau al unui servetel.

8. Curata cel putin o data la cateva luni toate periutele din trusa ta de machiaj cu o solutie de curatare fara alcool.

9. Evita testerele din magazine!

10. Achizitioneaza-ti gentute pentru produsele tale de machiaj de care sa te poti desparti usor. Schimba-le la cateva luni sau de fiecare data cand s-a varsat ceva in interiorul lor.

11. Si ultimul, dar cel mai important: spala-te de fiecare data pe maini inainte si dupa ce aplici machiajul.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template