luni, 1 octombrie 2012

Dulceaţă de trandafiri

Reţeta este pentru circa 2 borcane medii, de 350 ml. Urmăriţi secţiunea de sfaturi practice pentru a vedea cum se pregătesc borcanele şi cum se încearcă gemul dacă e gata.


  • Dulceaţă de trandafiri
Vremurile moderne ne-au adus flori mai frumoase, mai colorate, dar mai puţin parfumate. Dacă aveţi pe cineva care vă poate face rost de câteva sute de grame de petale, nu rataţi ocazia.
Ingrediente:
1 kilogram de zahăr
Zeama de la o lămâie sau puţină sare de lămâie
3 pahare apă
300 grame petale de trandafiri de dulceaţă
Mod de preparare:
Spălaţi petalele de trandafiri şi înlăturaţi eventualele codiţe şi partea mai deschisă la culoare a lor (de lângă peţiol). Amestecaţi petalele curăţate într-un bol cu sarea/ zeama de lămâie şi puţin zahăr, până se înmoaie. Daţi deoparte şi lăsaţi la macerat câteva zeci de minute.
Într-o oală amestecaţi zahărul cu apa şi fierbeţi până la topirea cristalelor. Când siropul este gata, stoarceţi petalele de lichidul în exces (ar trebui să vă iasă cam 5 biluţe de mărimea unui pumn mic) şi adăugaţi-le la sirop. Fierbeţi încet şi scoateţi spuma formată deasupra. Aveţi grijă să nu picuraţi apă în oală, deoarece se zahariseşte dulceaţa.

Turnaţi în borcane când este gata şi aveţi grijă să urmaţi indicaţiile de la pagina de sfaturi, pentru a nu avea probleme şi a steriliza dulceaţa.
Poftă bună!

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template