sâmbătă, 20 octombrie 2012

Dulceaţă de piersici



  • Dulceaţă de piersici
Ingrediente:
2 kilograme piersici (cântărite întregi) 
1 kilogram zahăr 
Zeama de la o lămâie
Mod de preparare:

Piersicile se spală și se curăță de coajă (cel mai uşor este să faceţi ca la roşiile pentru mâncare: cresataţi în cruce şi le opăriţi circa 3 minute, coaja se va desface foarte uşor). Se taie și se scot sâmburii apoi se taie bucăți.
Jumătate din cantitatea de pulpă de piersici se pasează într-un blender.
Amestecaţi zahărul cu piersicile şi piureul de piersici şi daţi la foc mic. Aveţi grijă ca oala să fie mare, deoarece lasă multă zeamă la începutul fierberii.
‘Pentru început se amestecă din când în când, dar la final aveți grijă să amestecați des pentru a nu se lipi de fundul cratiţei.
Îndepărtați spuma de câte ori este nevoie, cu o spumieră.
Se toarnă în borcane şi se sterilizează.
Reţeta este pentru circa 6-7 borcane medii, de 350 ml. 

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template