sâmbătă, 27 iulie 2013

Pui provensal

Ingrediente principale: 
carne de pui, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, busuioc

Ingrediente

1.5 kg pui
2 linguri ulei
2 cepe, curatate si taiate
1 catel de usturoi, curatat si taiat
1 lingura faina
150 ml supa de pui, calda
400 g rosii taiate, la cutie
2 lingurite ierburi uscate (patrunjel si busuioc)
sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

1. Transati puiul. Folositi aripile pentru a obtine zeama de pui de care aveti nevoie.
2. Incalziti uleiul intr-o cratita si prajiti puiul pentru 5 minute, pana se rumeneste usor pe toate partile. Scoateti puiul si lasati-l deoparte.
3. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti pentru 3 minute. Puneti faina, amestecati si luati cratta de pe foc. Adaugati zeama de pui, rosiile si ierburile.
4. Puneti cratita inapoi pe foc si aduceti la fierbere, amestecand mereu. Condimentati. Adaugati puiul, acoperiti cratita si fierbeti la foc mic pentru 45 de minute, sau pana cand puiul este fraged. Amestecati din cand in cand. Serviti cu orez sau cartofi.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template