vineri, 12 iulie 2013

Alimente sanatoase – Care sunt cele mai sanatoase combinatii alimentare

Alimente sanatoase – Alimentatia sanatoasa inseamna de fapt, respectarea unor reguli, precum un consum scazut de grasimi, un aport limitat de calorii si diferite combinatii intre alimente.
Aceste combinatii dintre alimente reprezinta secretul care te mentine in forma si care creste aportul de nutrienti, scrie Prevention.

Alimente sanatoase – semintele de floarea soarelui

Expertii recomanda sa adaugi seminte de floarea soarelui crude in bolul cu cereale de dimineata. In acest caz, daca vei adauga o lingura de seminte crude este suficient, deoarece acestea aduc corpului 100% din necesarul de alphaferol, cea mai activa forma de vitamina E, un antioxidant esential pentru mentinerea tineretii.

Alimente sanatoase – Oua si ardei rosu

Incearca sa mananci ouale impreuna cu ardei rosu. Jumatate de ardei rosu contine mai mult de 100% din necesarul de vitamina C zilnica. Daca vei adauga o lingura de germeni de grau intr-un pahar de suc de fructe sau legume vei face rost de necesarul de zinc necesar zilnic si nu vei mai avea probleme cu sistemul imunitar.

Alimente sanatoase – Frunzele de spanac

Cateva frunze de spanac proaspat adaugate in mancare asigura circa 20% din necesarul de vitamina A, un antioxidant esential pentru organism. In plus, poti sa inlocuiesti cu frunze de spanac proaspat, oricare alte frunze de salata si vei avea ochi sanatosi si minte limpede.

Alimente sanatoase – Salata verde si somon

Combina salata verde cu bucatele de somon, chiar si din conserva, deoarece acesta este esential pentru aportul de grasimi sanatoase, iar vitaminele din salata fac absorbtia acestora mult mai usoara.

Alimente sanatoase – Naut si legume

Incearca sa mananci naut in combinatie cu rosii sau alte legume bogate in vitamina C. Absorbtia fierului din naut este mult imbunatatita si corpului tau ii va fi bine.

Alimente sanatoase – Apa si sucul de fructe

Combina apa cu suc de fructe pentru ca astfel te vei hidrata si completezi aportul zilnic de vitamine. Combinata cu suc de fructe apa este mult mai placuta la gust.

Alimente sanatoase – Patrunjel si paste

Adauga patrunjel proaspat in paste si vei suplimenta aportul de vitamina K, mai ales in dietele vegetariene. In plus adaugi un plus de vitamina C in dieta zilnica.

Alimente sanatoase – Supele si fasolea

Amesteca cateva boabe de fasole in supele de zarzavat. Cresti nivelul de proteine si adaugi o sursa de fibre, care ajuta la mentinerea sub control a colesterolului si are rolul de a mentine sanatos tubul digestiv.

Suc de struguri si apa minerala

Fa combinatii intre sucul de struguri si apa minerala carbogazoasa. Vei obtine cea mai tonica bautura si vei aduce un plus de resveratrol, unul din cei mai activi antioxidanti cunoscuti.
Pune lamaie in ceaiul verde, pentru ca acesta este plin de antioxidanti, iar lamaia potenteaza absorbtia lui in organism.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template