miercuri, 10 iulie 2013

5 obiceiuri nesanatoase pentru parul tau

Nu clăteşti bine balsamul

Nu poţi presupune că balsamul poate face treaba unui produs fără clătire! Chiar dacă e potrivit pentru părul tău, reziduurile pot îngrăşa părul! Clăteşte-te foarte bine, de mai multe ori, cu apă din ce în ce mai rece, pentru ca părul să rămînă neted (prin închiderea cuticulei) şi strălucitor.

Peria ta este murdară

Cu fiecare periaj, accesoriile colectează reziduuri de produse pentru coafat, sebum de pe scalp şi praful depus peste zi. În unele cazuri, folosirea unei perii murdare poate provoca iritaţii la nivelul scalpului. Spală accesoriile săptămînal – cufundă-le în chiuveta plină cu apă caldă şi şampon şi scoate firele rămase între peri cu coada ascuţită a unui pieptene.

Risipeşti produsele

Faptul că foloseşti un sfert de flacon de balsam ori mască odată nu înseamnă că ai parte de o mai bună hidratare. La rădăcina părului nu este nevoie de balsam, întrucît sebumul se ocupă de hrănirea bazei, iar dacă torni prea mult, rişti să îmbibi şi scalpul. În plus, clătirea va fi mult mai anevoioasă!

Prinzi părul în acelaşi loc

Dacă ai senzatia că firele rebele mult mai scurte sunt un semn al regenerării capilare, se poate să te înşeli. Dacă acestea au cam aceeaşi lungime, este foarte posibil să fie vorba de fire rupte din cauza cozii prinse mereu în acelaşi loc şi cu accesorii dure. Pentru a preveni ruperea, stabileşte un program strict: leagă-ţi părul o zi da, una nu, şi mereu în altă poziţie (sus, jos, într-o parte etc.).

Ai un tic cu părul...

Fie că obişnuieşti să-l ronţăi sau îl înfăşori pe degete, îţi pui părul în pericol – firele rebele, cele rupte sau vîrfurile tocite sînt probleme minore, dar se poate ajunge chiar la alopecie, avertizează specialiştii. Prinde-ţi părul într-o coadă împletită atunci cînd eşti stresată ori concentrată, pentru a evita să te răzbuni pe el!

sursa: cosmopolitan.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template