miercuri, 24 iulie 2013

5 lectii de viata de la Coco Chanel

" Misterioasa pentru apropiati, inversunata sa stearga orice urma a trecutului, a originilor ei, Coco Chanel a fost de-a lungul intregii existente o "femeie in afara tiparelor", o persoana in afara normelor intr-o societate conformista, o personalitate independenta. ambitioasa si deja sigura de destinul ei iesit din comun. " (Edmonde Charles-Roux). 


Pentru a fi de neinlocuit, trebuie sa fii intotdeauna diferit. 

Multi dintre noi nu reusim sa trecem de barierele sociale, nu indraznim sa gandim sau facem lucrurile in alte directii. Motivul pentru care Coco Chanel a fost geniala, a fost ca a indraznit sa gandeasca diferit si sa fie diferita. Daca vrei sa faci ceva cu adevarat maret, incearca sa fii diferit, sa faci lucrurile sa mearga in felul tau.

5 lectii de viata de la Coco Chanel
 Sursa: Flick Coco Chanel

Cel mai curajos lucru este, inca, sa gandesti singur. Cu voce tare!
O lectie importanta invata de la Coco Chanel este aceea de a avea curajul sa-ti alegi singur un drum in viata si sa-l urmezi indiferent de situatie. Consumand tot ceea ce e comun si popular, este mult mai usor decat a face ceva autentic si original. Este nevoie de mult curaj intr-o lume in care opinia publica este, de cele mai multe ori, un factor de decizie pentru ceea ce este bine si ce ceea ce este rau.

5 lectii de viata de la Coco Chanel
Sursa: Flickr Coco Chanel


Exista timp pentru munca si exista timp pentru iubire. Nu exista timp pentru nimic altceva.
Auzim de multe ori vorbindu-se in jurul nostru despre cum oamenii nu sunt multumiti cu ceea ce fac, nu se simt impliniti. Fac lucruri din inertie, merg la birou sau la scoala, seara se intalnesc in oras cu prietenii si apoi merg la culcare. Si apoi reiau aceasta activitate din nou si din nou. Din pasiune pentru frumos, Coco Chanel a reusit sa se faca remarcata in lumea intreaga prin unicitate si devotament.

Eleganta nu insemna sa-ti pui o rochie noua.
Traim intr-o societate bazata pe consum. Zilnic suntem expusi la mesaje si informatii din toate directiile, care ne fac sa ne simtim puternici si importanti, iar actiunile noastre ne fac sa ne simtim realizati. Uitam ca, dincolo de realizarea materiala, modul in care ii tratam pe cei din jurul nostru si le oferim acelasi lucruri pe care noi am dori sa le primi, de fapt, ne ofera mai multa clasa decat orice card bancar. Ei bine, Coco Chanel asta incearca sa transmita doamnelor si domnilor.

5 lectii de viata de la Coco Chanel
Sursa Flickr Coco Chanel

Vremurile grele trezesc o dorinta instinctiva pentru autenticitate.
Vremuri grele existe pentru toata lumea. Financiar vorbind, exista teama. Social-politic, exista incertitudine. La fiecare pas si dupa orice colt, lucrurile se pot schimba, iar orice schimbare este intotdeauna dificila. Totusi, in ciuda acelor vremuri grele, Coco Chanel nu a gasit scuze pentru a se retrage din visele ei, ci si-a folosit imaginatia pentru ca acestea sa devina reale. Daca vremurile grele provoca dificultati pentru unii, pentru altii ,in mod clar, pot fi un adevarat succes.

5 lectii de viata de la Coco Chanel
Sursa Flickr Coco Chanel

sursa: envy.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template