joi, 16 mai 2013

Zat de cafea pentru fata: secretul unui ten perfect

Zatul de cafea a devenit treptat un produs cosmetic natural nelipsit din rutina de ingrijire a tenului, avand in vedere numeroasele beneficii pe care acesta le are asupra pielii. Astfel, zatul poate fi atat un exfoliant excelent, deoarece curata fata de toate impuritatile, cat si un ingredient de baza al mastilor faciale, cu ajutorul carora te poti bucura de un ten luminos si catifelat. 

Descopera cele mai eficiente retete de masti si exfoliante cu zat de cafea pentru fata si beneficiaza de toate avantajele pe care acest ingredient natural ti le poate oferi. 

masca zat de cafea

Masca cu ou si zat de cafea, pentru fata


In timp ce zatul curata si catifeleaza pielea, oul este un ingredient natural foarte eficient in combaterea ridurilor si a micilor imperfectiuni ale tenului, de aceea masca cu ou si zat de cafea poate fi remediul ideal daca iti doresti o piele supla, fina si uniforma.

Intr-un bol amesteca trei lingurite de zat de cafea cu albusul de la un ou, pana obtii o pasta fina. Aplica masca rezultata pe fata, evitand zona ochilor si las-o sa actioneze in jur de 10 minute, pana simti ca te strange fata. In timp ce te clatesti pe fata, maseaza-ti usor pielea, ca sa o cureti de impuritati cu ajutorul zatului. 


Masca cu avocado si zat de cafea, pentru fata


Avocado este renumit pentru avantajele pe care le are asupra pielii, cum ar fi incetinirea procesului de imbatranire prematura si a aparitiei ridurilor, uniformizarea tenului si hidratarea intensiva a acestuia. Din acest motiv, masca rezultata din combinatia zatului de cafea cu avocado nu poate fi decat una foarte eficienta si benefica pentru sanatatea si aspectul pielii.


Amesteca jumatate de avocado cu o lingura de zat de cafea, pana obtii o compozitie cremoasa. Aplica aceasta compozitie pe fata curata, las-o sa isi faca efectul timp de 20-25 de minute, dupa care indeparteaza-o cu apa calda.
 

Masca cu lapte si zat de cafea, pentru fata

Pentru aceasta masca trebuie sa amesteci zatul de la o cana de cafea cu 100 ml de lapte. Este important ca amestecul rezultant sa aiba o compozitie cremoasa, ca sa nu alunece de pe fata. Asadar, dupa ce obtii o pasta densa, opreste-te din amestecat si aplica masca pe toata fata. Las-o apoi sa actioneze timp de amproximativ 20 de minute, dupa care clateste-te pe fata prin miscari circulare usoare, ca sa ii oferi pielii o exfoliere profunda. La final aplica o crema cu hidratare intensiva.

Masca cu lapte si zat de cafea iti va lasa fata catifelata, proaspata si luminoasa. In timp ce zatul curata porii in profunzime, laptele asigura hidratarea de care pielea are nevoie. 

Exfoliant cu ulei de masline si zat de cafea, pentru fata


Pentru a te bucura de un scrub eficient si sanatos pentru piele, amesteca sase lingurite de zat de cafea cu patru lingurite de ulei de masline, pana obtii o pasta groasa. Maseaza-ti pielea prin miscari circulare usoare cu pasta obtinuta, timp de doua-trei minute, dupa care spala-te pe fata cu apa calduta si aplica o crema hidratanta.


Daca zatul de cafea are proprietati antiinflamatoare si antioxidante, uleiul de masline hraneste pielea, mentinand-o catfielata si luminoasa.

Exfoliant cu miere si zat de cafea, pentru fata


Pentru a prepara acest exfoliant natural ai nevoie de o lingurita de ulei de masline, o lingurita de zat de cafea si o lingurita de miere. Amesteca toate ingredientele intr-un bol si aplica pasta obtinuta pe fata, in timp ce masezi pielea prin miscari circulare usoare. Daca doresti, poti lasa compozitia sa actioneze in continuare timp de 5-10 minute. La final, spala-te pe fata cu apa calda si aplica o crema hidratanta. 

Eficienta acestui scrub este data atat de proprietatile de hidratare si uniformizare a pielii, care se gasesc in miere si in uleiul de masline, cat si de capacitatea zatului de cafea de a curata porii si de a indeparta celulele moarte.

Daca iti place sa prepari masti naturale pentru ten, datorita ingredientelor eficiente si sanatoase, fara chimicale, atunci poti incerca cu incredere aceste retete de masti faciale cu zat de cafea, care iti vor lasa pielea catifelata, luminoasa si proaspata. 

sursa aici :http://www.divahair.ro/frumusete/cosmetica/zat_de_cafea_pentru_fata:_secretul_unui_ten_perfect?utm_source=newsletter_divahair&utm_medium=email&utm_campaign=from_divahair

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template