joi, 9 mai 2013

Astrologie samanica: Totemul solar iti dicteaza secretul reusitei

Totemurile sunt mai mult decat o simbolistica cosmica si ne ajuta sa intelegem situatiile cu care ne confruntam in viata. Aceste aspecte ne dezvaluie cine suntem cu adevarat, de ce reactionam intr-un anumit mod la reactiile si persoanele din viata noastra. In ele se oglindesc trasaturile noastre, asa ca putem folosi punctele lor forte pentru a face fata slabiciunilor. 

Mult asemanatoare cu sistemul astrologic european, astrologia samanica defineste caracteristicile fiecarei persoane in functie de luna de nastere. Fiecarei luna ii este atribuit un totem, numit totemul solar pentru ca majoritatea impartasesc unele similitudini cu sistemul solar si corespund schimbarilor de sezon.

Totemurile solare pot spune multe despre personalitatea nativei, atitudinea, abilitatile si totodata lipsurile ei. 

Sistemul astrologiei samanice se bazeaza pe Roata Medicinei si ciclul celor patru sezoane. Incepe la sfarsitul verii, cand puterea Soarelui se diminueaza. Sistemul se conecteaza in fiecare luna la Mama Pamant si se afla intr-o continua schimbare si starneste noi influente.


23 octombrie - 21 noiembrie

Totemul nativelor nascute in aceasta luna este sarpele.

Femeia nascuta in aceasta perioada este ambitioasa, nu lasa nicio sansa sa ii scape printre degete, ceea ce o face usor impulsiva. De teama sa nu rateze o oportunitate, face greseala sa se arunce cu capul inainte fara sa se gandeasca o clipa daca face bine sau nu.

Obisnuieste sa isi ascunda emotiile si nu multi sunt cei care stiu ce se intampla cu adevarat in sufletul ei, iar asta poate duce la un cumul de stres si frustrare care o va face sa clacheze in cele din urma.

O lata latura negativa a ei si pe care ar face bine sa o indrepte este incapatanarea care o face sa se afunde in greseala dupa greseala pentru ca nu poate accepta si nici macar nu incearca sa inteleaga ca nu a fost bine ce a facut inca de prima oara.

Este insa o fire cu o imaginatie bogata, pune mare pret pe echilibrul spiritual, asa ca daca isi va asculta mai mult aceasta latura va reusi sa obtina tot ce isi propune.

22 noiembrie - 21 decembrie

Totemul atribuit acestei perioade este elanul.

Femeia nascuta intr-o zi din acest interval este o fire vesela, plina de viata. Firea ei grijulie o transforma intr-o mama perfecta, dar si intr-o prietena si o sotie care stie cum sa ii faca pe ce dragi sa se simta bine in preajma ei. Este o persoana de incredere si prietenii stiu ca atunci cand a zis ceva, atunci este musai sa se tina de cuvant.

Face insa greseala sa puna foarte mult pret pe ceea ce cred ceilalti despre ea. Vrea mereu sa se ridice la nivelul asteptarilor si sa impresioneze, ori asta o face sa se conduca dupa niste principii care nu o reprezinta, ajunge sa traiasca o viata asa cum vor altii, nu si ea. De multe ori se trezeste in postura ca nu stie ce vrea.

Are tendinta de a exagera si de a da amploare unor lucruri prea putin importante, iar asta creeaza un adevarat zbucium interior care o impiedica sa isi gaseasca linistea interioara.

22 decembrie - 19 ianuarie

Totemul reprezentativ pentru aceasta perioada este gasca de zapada.

Cea nascuta in acest interval este o femeie ambitioasa, care nu se da niciodata batuta. Este o persoana de incredere, de aceea oricine are nevoie de ajutor stie ca poate apela la ea. Este sociabila si ii place sa fie mereu in compania macar a unei persoane. Cand este inconjurata de prieteni, se simte cu adevarat implinita.

Face, insa, greseala se concentreze prea mult pe reusita. Este insetata de succes, indiferent ca este vorba de un succes pe plan profesional sau personal. Este foarte dura cu sine, isi impune standarde pe care nu se lasa pana nu le atinge, chiar daca nu sunt neaparat importante pentru ea. Se ambitioneaza sa isi demonstreze siesi ca poate orice ar fi. Poate fi uneori rigida, nu accepta sa vada adevarata fata a lucrurilor daca nu ii convine.


20 ianuarie - 18 februarie

Totemul care desemneaza aceasta perioada este vidra.

Esti o persoana sociabila, stii sa te faci ascultata si te pricepi de minune sa intelegi nevoile celor din jurul tau. Esti curajoasa si firea ta independenta te ajuta sa te descurcisingura chiar si in momentele cele mai grele. Stii sa te imbarbatezi singura si nu ai nevoie sa plangi pe umarul altcuiva.

Ai uneori tendinta de a fi trece prea usor peste dezamagirile la care te supun ceilalti si toleranta de care dai dovada ii face sa te ia de fraiera. Nu obisnuiesti sa tragi lectii din experientele pe care le intampini si asta le permite celorlalti de a profita de tine si nu doar o data.

19 februarie - 20 martie

Totemul acestui interval este lupul.

Nativa nascuta in oricare dintre zilele din aceasta perioada este o fire plina de compasiune, da dovada de binevointa, este generoasa si calda.

Este creativa si foarte intelegatoare, este o buna ascultatoare si reuseste sa vada de fiecare data partea plina a paharului.

Este totodata si foarte timida, iar asta o face extrem de fragila cand da piept cu greutatile vietii. Parca traieste intr-un balon in care totul este roz si cand vede ca lucrurile pot fi si gri se sperie si alege sa se ascunda in loc sa le confrunte.

21 martie - 19 aprilie

Totemul care guverneaza aceasta perioada este soimul rosu.

Esti o persoana activa, mereu pregatita pentru o noua aventura. Iti place sa fii mereu cea care conduce si trebuie sa recunoastem ca te descurci perfect in postura de lider. Esti puternica si mereu decisa, stii ce vrei si stii cum sa obtii acel ceva.

Din pacate, cei din jurul tau te cam evita pentru ca esti cam egoista. Cauti mereu sa iesi in evidenta si, desi nu esti genul care sa ii saboteze pe ceilalti pentru propriul succes, stii cum sa conduci lucrurile astfel incat la sfarsit toate meritele sa mearga spre tine. Vanitatea ta ii scoate din sarite pe colegii de lucru si chiar si pe membrii familiei, asa ca nu ar strica sa iti mai temperezi increderea de sine si renunta sa ai pretentia ca ceilalti sa fie la fel de buni ca tine.


20 aprilie - 20 mai 

Totemul acestei perioade este castorul. 

Esti plina de resurse, insistenta si ai o vointa de fier, iar daca pui accentul pe asta vei obtine siguranta de care ai nevoie si abundenta. 

Emotiile tale sunt puternice, asa ca invata sa le tii in frau, sa faci un pas in spate si sa vezi imaginea de ansamblu, in loc sa te lasi purtata de val. 

Uneori esti inflexibila, posesiva si prinsa in propriile principii, iar daca vei incerca sa imbratisezi schimbarea, sa dai dovada de compasiune si sa fii mai sigura de tine, avand mai multa incredere in ceilalti.  

21 mai - 20 iunie 

Totemul acestei perioade este caprioara. 

Esti volubila, sociabila, dar adesea capricioasa. Faptul ca esti prietenoasa, ai o inteligenta sclipitoare si o minte agera te ajuta sa iti faci repede cunostinte, sa intri in cercurile potrivite si astfel vei ajunge sa fii fericita. 

Atentie, insa, la tendinta de a fi nelinistita, nesigura si mult prea sensibila, fiindca iti pot afecta buna dispozitie si relatia cu ceilalti. 

Invata sa creezi punti acolo unde nimeni nu crede ca este posibila vreo legatura si impartaseste-le celorlalti toate lucrurile pe care le descoperi. Evita sa visezi cu ochii deschisi si nu te mai da dupa cum bate vantul, caci oamenii capriciosi au de suferit si ii ranesc si pe cei din jur. 

21 iunie - 21 iulie 

Totemul acestei perioade este ciocanitoarea. 

Fire emotiva, vulnerabila, dar protectoare, esti apreciata de cei din jur tocmai pentru grija pe care le-o porti si empatia sporita de care dai dovada. 

Din pacate insa, fericirea ta s-ar putea sa fie stirbita de faptul ca esti schimbatoare si neiertatoare cand cineva iti greseste. Incearca sa te concentrezi pe o stabilitate emotionala, astfel incat sa fii impacata cu tine insati si sa nu mai pui atat de mare pret pe ce spun si fac ceilalti. 

Accepta-te pe tine asa cum esti si inceteaza sa-ti mai plangi de mila, sa ii invidiezi pe ceilalti sau sa te bazezi pe ei. Fii propriul tau stapan! 


22 iulie - 21 august 

Totemul acestei perioade este somonul

Esti increzatoare si energica si beneficiezi de pe urma firii tale pasionale, intense. Pune accentul pe generozitatea si creativitatea nativa si vei avea numai de castigat. 

Inceteaza, insa, sa incerci sa controlezi totul. Esti talentata, insa daca intreci masura, ceilalti te vad drept aroganta, ba chiar insuportabila! 

Iti doresti foarte mult sa conduci, insa nu vei reusi decat atunci cand vei obtine un echilibru emotional. Incearca sa iti gasesti si un tel secundar, care sa te implineasca la nivel mental, emotional. Invata sa te concentrezi pe toleranta si nu te mai agata de lucruri mai mult decat e cazul. 

Pentru a fi fericita, trebuie sa lasi in urma egoismul si dorinta de a manipula, de a fi tot timpul in control. 

22 august- 21 septembrie 

Totemul acestei perioade este ursul brun. 

Esti practica, intreprinzatoare, dar calda si plina de compasiune.  Atentia la detalii si faptul ca esti de incredere iti vor aduce multi aliati care te vor ajuta in drumul catre fericire, daca reusesti sa nu-i judeci pe toti, sa nu fii ipocrita si sclifosita, asa cum faci cateodata. 

Tinteste cat mai sus si mergi inainte orice ar fi, incearca sa intelegi tot ce ti se intampla si sa asimilezi cat mai multe in aceasta calatorie. 

Pune accentul pe optimism, toleranta in raport cu ceilalti, dar mai ales cu tine si inceteaza sa mai despici firul in patru, din dorinta de a gasi nod in papura. Asta nu face decat sa te impiedice de la ajunge acolo unde ti-a fost scris. Nu mai amana! 

22 septembrie - 22 octombrie 

Totemul acestei perioade este corbul. 

Esti o fire toleranta si prietenoasa, dar sensibila, poate prea sensibila. Vei reusi in viata punand accentul pe diplomatie, insa temperandu-ti latura romantica si avand grija ca optimismul sa nu iti dauneze. 

Incearca sa nu fii prea credula si invata sa iei decizii fara sa privesti prea mult inapoi.  Lasa ranchiuna deoparte, fiindca nu iti va aduce fericire.   

Invata, in schimb, sa citesti oamenii, sa lucrezi eficient alaturi de orice personalitate si cauta sa fii tot timpul echilibrata.   

Pacea si armonia te vor ajuta sa fii precauta, dar nu fricoasa, atunci cand iei decizii si sa ti le asumi odata luate. Fereste-te de capcana in care a cazut liliacul din fabula, cand sarea cand in tabara animalelor, cand in cea a pasarilor.


sursa: www.feminis.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template