joi, 9 mai 2013

Tratamente antimatreata eficiente


Matreata este o afectiune a scalpului destul de comuna. Milioane de persoane se confrunta cu matreata, iar piata produselor cosmetice profita din plin de necesitatea si de disperarea acestor persoane de a avea un par frumos, sanatos, lipsit de matrata, creand numeroase tratamente antimatreata
Matreata este rezultatul acumularii de celule moarte la suprafata scalpului, ce cad sub forma de "fulgi", indiferent de tipul parului. Si persoanele care au parul gras pot avea matreata.

Factorii care influenteaza aparitia matretii

Exista diferiti factori care pot provoca aparitia matretii, insa principalul motiv este existenta unei ciuperci care la randul ei poate avea alti factori de aparitie, precum reactiile alergice, psoriazis, seboreea (in functie de zona din care se hraneste ciuperca) sau stres.
  
De asemenea, matreata poate fi cauzata de utilizarea anumitor produse cosmetice, inclusiv sampoane, balsamuri, geluri pentru pra sau tratamente antimatreata neeficiente.

Trucuri pentru a scapa de matreata

Daca in trecut ai mai avut matreata si continua sa-ti apara, asigura-te ca niciunul dintre produsele pe care le folosesti pentru par nu contin alcool, pentru ca acesta accelereaza formarea scuamelor si face ca problemele sa fie mai vizibile.
De asemenea, un tratament antimatreata eficient este acidul salicilic (aspirina). Inainte de a incepe un tratament impotriva matretii cu acest medicament asigura-te ca substantele sale nu se regasesc printre ingredientele produselor pe care le folosesti deja, deoarece poate cauza uscarea scalpului.

Tratamente antimatreata naturiste

Sapunul cu sulf, eficient in tratarea matretii
Daca problema ta este cronica si niciun tratament antimatreata nu da rezultate, poti sa folosesti un sapun de sulf. Utilizeaza-l in loc de sampon sau amesteca-l cu un sampon neutru, fara arome si derivati din petrol. De asemenea, sulful este un important tratament pentru a combate caderea parului.
Stresul, factor principal in aparitia matretii
Un tratament antimatreata eficient este sa eviti stresul. Nu este atat de important tratamentul folosit pentru a scapa de matreata, deoarece nu este o problema ce poate fi rezolvata intr-o singura zi. Daca incerci sa scapi de matreata scarpinandu-te cu buricele degetelor poti sa cauzezi o iritatie si sa inrautatesti problema. In plus, stresul diminueaza capacitatea sistemului imunitar si reduce posibilitate de a combate eficient matreata.
Poti completa tratamentul impotriva stresului cu un drenaj limfatic, care te ajuta sa-ti regenerazi sistemul de aparare.
  

Plantele si fructele, "comori" in tratarea matretii 

Uleiul de arbore de ceai, remediu antimatreata
Daca matreata este cauzata de o ciuperca, cel mai bun tratament antimatreata este uleiul de arbore de ceai, deoarece este un puternic dezinfectant. Asadar, adauga cateva picaturi de ulei de arbore de ceai in samponul tau si foloseste-l regulat.
Tratament antimatreata cu lamaie
Pentru a preveni matreata poti aplica pe par sucul a trei lamai. Dupa ce iti speli parul cu sampon, clateste-l si aplica sucul de lamaie. Nu numai ca vei preveni matreata, ci ii vei oferi parului o stralucire intensa.
Remediu antimatreata cu sfecla
Sfecla nu este un aliment de care poti sa te bucuri numai atunci cand prepari salate, ci este si un bun tratament antimatreata. Asadar, pentru a profita de beneficiile oferite de aceasta leguma fierbe cateva radacini de sfecla timp de 30 de minute. Strecoara amestecul si apa pe care o obtii pune-o intr-o sticla. In fiecare seara aplica acest amestec pe scalp si maseaza cu buricele degetelor.
Otetul, remediu contra matretii
Un alt tratament antimatreata pe care il poti folosi este otetul de mere. Adauga un pahar de otet si unul de apa si amesteca-le bine. Foloseste la clatire, dupa ce ti-ai spalat parul.
De asemenea, poti amesteca otetul cu putina sare de lamaie intr-un recipient care sa-ti permita sa-l pulverizezi pe par, sub forma de spray. Apoi iti prinzi parul sub forma de coc si il lasi sa actioneze cateva ore, dupa care te speli ca de obicei.
Remediu impotriva matretii pe baza de suc de mere
Otetul de mere este benefic pentru scalp si trateaza matreata, insa mirosul acid este dificil de scos din par, motiv pentru care poti apela la un truc la fel de economic, dar placut mirositor si anume, sucul de mere. Odata ce ai obtinut sucul, il amesteci cu trei parti de apa si il aplici pe par masand usor. Lasa-l sa actioneze cateva ore, dupa care spala parul si clateste-l bine.
Tratament antimatreata pe baza de cimbru si urzica
Daca toate tratamentele pe care le-ai folosit nu au dat roade, poti incerca sa-ti prepari o lotiune cu doua linguri de cimbru, doua de urzica si doua cesti de apa. Se fierbe acest amestec timp de 10 minute si se lasa la racit. Aplica-l pe par si lasa-l sa actioneze cateva ore, dupa care spala-te cu sampon.
Asadar, incearca tratamentele antimatreata prezentate mai sus si cursa pentru tratarea matretii se va sfarsi. Vei avea un par curat, lipsit de matreata, matasos si cu volum. 

sursa: diva hair.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template