vineri, 17 mai 2013

Trucuri de vara pentru un par sanatos

Temperaturile foarte ridicate, spalarile dese si contactul cu apa marii si apa din piscine deterioreaza puternic parul. Vara este minunata pentru pielea noastra, dar parul nu se poate bucura la fel de mult de sezon. Iata cateva sfaturi pentru a pastra parul moale, matasos pe care il meriti!

Incepe din interior, nutritionistii considera ca cele mai importante vitamine pentru par sunt complexul de vitamine B, responsabile pentru regenerarea celulara si cresterea parului. Lipsa complexului de vitamina B duce la caderea parului. Pentru a asigura necesarul de vitamina B, consuma carne de pui, vita si peste, cereale si legume integrale, seminte, nuci, legume cu frunze verzi.

O data pe saptamana, trebuie sa folosesti un tratament special pentru rehidratare, fie ca este vorba de o masca home-made sau una cumparata. Desi folosesti deja un sampon si un balsam hidratant, o astfel de masca hidrateaza in profunzime, mai bine decat un balsam chiar si decat cele de tip leave-in.

Masca sau tratamentul se tin pe par 15-30 de minute, pentru a patrunde pana in foliculele firelor de par. Pentru ca vei gasi in magazine o gama foarte variate de astfel de produse, alege-l pe cel care contine proteine, ulei de masline sau un alt tip de ulei natural dar si alti agenti de hidratare. Daca optezi pentru un tratament home-made, poti folosi ingrediente ca si maioneza, galbenusul de ou sau uleiul pur de masline. 

Amestecul ingredientelor de mai jos pare scos din sectiunea de retete de dulciuri, dar functioneaza grozav ca balsam pentru parul supus conditiilor de vara. Parul tau va mirosi si va arata delicios la final! Amesteca o banana si o lingura de miere pana se omogenizeaza, apoi aplica pe par.

Lasa sa actioneze timp de 20-30 de minute. Pentru a eficientiza tratamentul, infasoara parul intr-un prosop cald sau in folie de plastic pentru 20-30 de minute. Clateste apoi si mai spala o data parul cu sampon.

Pentru a te putea bucura de un par matasos si des, foloseste praful de copt. Este o solutie naturala si ingenioasa de a repara mai ales firele de par despicate. Combina-l cu samponul pe care il folosesti la prima spalare si maseaza-ti bine parul, timp de 10 minute. Clateste cu apa calduta, iar la a doua samponare, foloseste numai samponul. Lasa parul sa se usuce in mod natural si vei vedea o imbunatatire de la prima utilizare.

Uleiul de avocado si cel de masline sunt doua solutii foarte bune pentru parul uscat, deteriorat, ars. Aplica-l pe parul uscat si maseaza scalpul si parul bine de tot. Dupa 20 de minute samponeaza parul si clateste-l cu apa calduta, din abundenta.

Daca vrei sa ai un par perfect, lucios si sanatos, pune in podul palmei citeva picaturi de ulei pur de jojoba californiana sau ulei de migdala si treci mina prin par, apoi pulverizeaza produsul tau obisnuit de styling sau putin parfum.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template