miercuri, 22 mai 2013

9 retete sanatoase pe care le poti gati in 10 minute

Frittata vegetala

Ingrediente: 8 oua, o ceasca de ceapa tocata, 250 g ciuperci maruntite si 250 g ceasca de ardei.

Bate ouale pana cand obtii o compozitie usoara si spumoasa. Seteaza cuptorul la temperatura medie.Unge o tigaie cu putin ulei si pune in ea ouale. Pune compozitia la cuptor pana cand observi ca marginile incep sa faca crusta. Pune apoi deasupra legumele tocate si baga din nou la cuptor pana se vor coace ouale. 

De ce este sanatos acest preparat: ouale si legumele sunt o combinatie care asigura organismului tau nutrientii vitali si de calitate, dar si proteine usor digerabile.

Burrito cu fasole

Ingrediente: 4 foi de tortilla din grau integral, 2 conserve cu fasole gata fiarta, branza rasa, salsa (proaspata sau la borcan).

Pune pe fiecare foaie de tortilla boabe de fasole si pune deasupra putina branza. Puune tortilla la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, pana branza va incepe sa se topeasca. Adauga apoi pe deasupra salsa si infasoara fasia. Nu iit mai ramane decat sa savurei preparatul gustos.

De ce este sanatos acest preparat: este o sursa bogata de proteine si fibre.

Wraps din salata

Ingrediente: 6 frunze mari de salata, piept de pui gatit la gratar si maruntit, 250 g de morcovi taiati, 250 g germeni de fasole, 250 g telina tocata dressing de salata (poate fi facut de tine sau cumparat, in caest caz trebuie sa fie low-fat).

Pune pe fiecare frunza de salata pieptul de pui si legumele. Pune pe deasupra putin dressing, dupa care infasoara salata si savureaza.

De ce este sanatos acest preparat: contine multe proteine si o portie generoasa de legume.

Salata taco

Ingrediente: mix de legume (fasole, ciuperci, ardei, morcovi, etc), o conserva de chili, branza rasa, tortilla chips.

Pune mixul de legume pe o farfurie mare. Pune deasupra chili incalzit in orealabil, dupa care pune branza, care se va topi datorita chili-ului cald. Serveste salata cu chipsuri de tortilla.

De ce este sanatos acest preparat: un consum ridicat de legume bogate in nutrienti.

Wrap cu ton si spanac

Ingrediente: ton, branza rasa, legume tocate: ceapa, arei, castraveti, rosii; frunze de spanac, 4 lipii din grau integral, dressing low-fat.

Pune spanacul intr-un bol, adauga tonul si amesteca cu o furculita. Adauga apoi legumele si branza. Leaga compozitia cu cateva picaturi de dressing. Pune compozitia pe lipie si infasoara.

De ce este bun acest preparat: Contine grau integral, proteine si foarte multe legume.

Preparat stir-fry

Ingrediente: piept de pui, mix de legume congelate, o conserva de castane feliate, sos de soia, varza feliata (optional).

Taie pieptul de pui in 10 bucati. Pune legumele congelate la microunde pentru jumatate din timpul precizat pe eticheta. Intr-o tigaie larga pune bucatile de piept de pui pana cand devin albe la culoare (in jur de 2 minute), dupa care scoate-le din tigaie si pune-le pe o farfurie. Adauga in tigaie legumele si gateste-le timp de 2 minute miscand permanent tigaia, urmand apoi sa adaugi la sfarsit putin sos de soia, pieptul de pui si castanele. Lasa totul pe foc pentru inca 2 minute. Inainte de servire, poti pune deasupra putina varza.

De ce este sanatos acest preparat: este echilibrul perfect intre proteine si legume.

Salata Caesar

Ingrediente: foi de salata verde, piept de pui gatit la gratar, branza rasa, crutoane, dressing fat-free.

Rupe frunzele de salata si pune-le intr-un bol. Marunteste pieptul de pui si adauga-l in bol. Pune deasupra branza, adauga crutoasenel si asezoneaza cu dressing.

De ce este sanatos acest preparat: contine proteine si legume, exact de ce are nevoie organismul.

Creveti

Ingrediente: 20 de creveti, ulei de masline, usturoi maruntit, zeama de lamaie.

Unge tigaia cu ulei de masline si las-o sa se incalzeasca la foc mediu. Adauga usturoiul si lasa-l sa se coaca pentru 1 minut, dupa care adauga crevetele si lasa-l sa se gateasca timp de 3 minute. Adauga la final zeama de lamaie. Pune crevetii intr-o farfurie, luand cu lingura si zeama lasata de creveti in combinatie cu lamaia.

De ce este acest preparat sanatos: este sarac in calorii si o sursa bogata de proteine.

Hamburger de casa

Ingrediente: carne tocata, cascaval feliat, frunze de salata verde, ceapa si rosii feliate, mustar, chifle din grau integral.

Ia carnea tocata si formeaza niste mingiute si aplatizeaza-le usor cat sa fie cat palma ta. Adauga-le apoi in tigaie sau gateste-le la cuptor timp de 15 minute maximum. Adauga la sfarsit feliile de cascaval si mai lasa burgerul timp de 15 secunde pentru a se topi cascavalul. Taie chiflele in doua si adauga burgerul pe o jumatate . Pune apoi deasupra mustar, frunze de salata, rosii, ceapa si cealalata jumatate de chifla.

De ce este sanatos acest preparat: este bogat in proteine de origine vegetala, dar si animala si fibre.


0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template