sâmbătă, 11 mai 2013

Invata cum sa ai un ten curat

Chipul, pe langa un par frumos, matasos si stralucitor, reprezinta "cartea ta de vizita", motiv pentru care trebuie sa urmezi un proces riguros de ingrijire a fetei, astfel incat rezultatul sa fie un ten curat, lipsit de imperfectiuni. Crema hidratanta scumpa pentru care optezi atunci cand ai nevoie nu este o solutie daca o aplici pe un ten murdar, pe care se mai afla resturi de machiaj, transpiratie, grasimi sau praf.



Calea catre un ten curat si frumos este curatarea corecta si in profunzime a pielii, deoarece favorizeaza respiratia porilor, evitand astfel aparitia cosurilor sau a punctelor negre. Astfel, dupa curatare, poti sa aplici un tratament in functie de tipul de ten si o crema hidratanta, iar rezulatele vor fi vizibile.

Curatarea pielii, must-have pentru un ten curat

Ei bine, primul pas spre obtinerea unui ten curat, fara imperfectiuni este curatarea. Este ideal sa-ti cureti pielea de doua ori pe zi: dimineata pentru a elimina transpiratia, grasimea si descuamarea naturala a celulelor moarte ce se produc pe parcursul noptii si seara, inainte de a adormi, ca sa indepartezi resturile de machiaj, praf si mizerie care se depun in timpul zilei.
Curatarea tenului seara este importanta, deooarece pe parcursul noptii metabolismul celular repara agresiunile care au loc asupra pielii pe parcursul zilei, dar niciodata nu trebuie sa fie un proces agresiv. Pielea trebuie curatata delicat, cu miscari circulare usoare. Pe de alta parte, o curatare prea delicata poate sa nu-ti curete in profunzime  tenul.

Tonifierea, calea catre un ten curat

Dupa ce ti-ai curatat tenul trebuie sa aplici un toner, deoarece iti vei pregati pielea pentru procesul de hidratare. In plus, efectul racoritor si linistitor al lotiunii tonice iti va proteja tenul de oboseala zilnica, iar rezultatul va fi un ten curat, precum cel al vedetelor de pe copertile revistelor glossy. De asemenea, trebuie sa optezi pentru un toner in functie de tipul tau de ten. Astfel, pentru un ten acneic si gras este indicat sa optezi pentru o lotiune tonica astringenta, ce contine acid salicilic sau glycolic, deoarece indeparteaza excesul de sebum. Pentru un ten sensibil poti opta pentru un toner din plante, care sa nu contina alcool.

Hidratarea, ultimul pas pentru un ten curat

Un pas important pe care e musai sa-l urmezi daca vrei sa ai un ten curat si stralucitor este hidratarea, deoarece te va ajuta sa-i redai pielii elasticitatea de care are nevoie. La fel ca lotiunea tonica, crema hidratanta trebuie aleasa in functie de tipul tau de ten. Fiecare tip de ten are nevoie de o crema hidratanta care sa-l protejeze, deoarece aceasta stimuleaza regenerarea tesuturilor, ajutand astfel ca pielea sa se recupereze dupa tensiunile si stresul zilnic.
Asadar, o crema hidratanta de zi trebuie sa contina vitamina A, E, si, de asmenea, un lucru deosebit de important, factor de protectie pentru razele ultraviolete. Pentru hidratarea din timpul noptii alege produse ce contin provitamina B5, vitamina A si E, pentru ca aceste ingrediente hranesc in profunzime si regenereaza tesuturile pe parcursul noptii, prevenind  imbatranirea prematura.

Fructele, alternativa pentru hidratarea naturala pielii

Daca nu esti adepta produselor cosmetice din comert, trebuie sa stii ca exista o gama variata de fructe si alte produse naturale care te pot ajuta sa ai un ten curat intr-un mod natural, acestea fiind si o metoda mai economica pentru a obtine o piele curata atat la exterior, cat si in interior.
Asadar, mai jos gasesti cateva retete pe care le poti prepara in casa pentru a avea un ten curat, sanatos si perfect.
Merele te ajuta sa previi formarea petelor pe ten. Pentru un rezultat eficient este indicat sa amesteci pulpa unui mar cu pulpa unui grepfruit si a unui kiwi, pentru a obtine o masca perfecta pentru hidratarea si regenerarea pielii. In plus, marul este excelent pentru curatarea dintilor, indepartand bacteriile care ii deterioreaza profund.
Grepfruit-ul este bogat in vitamina C si antioxidanti, care ii ofera tenului stralucire si il curata in profunzime. Este potrivit daca ai tenul gras. In plus, inchide porii, combate acneea si stimuleaza circulatia sanguina. Prin urmare, stoarce o jumatate de grepfruit si aplica sucul obtinut pe fata. Lasa-l sa actioneze 15 minute si clateste cu apa calda.
Avocado este un fruct puternic hidratant, gratie continutului de grasimi si vitamine. In cazul in care ai un ten uscat, este indicat sa-ti prepari o masca cu acest fruct, pasand pur si simplu pulpa. O aplici pe fata si o lasi sa actioneze 20-30 de minute, iar la final vei avea un ten curat, puternic hidratat si stralucitor.

Podusele naturale, perfecte pentru a obtine un ten curat

Iaurtul poate fi folosit pentru a avea un ten curat, deoarece contine aminoacizi, vitamine, minerale, proteine si reprezinta o masca pentru ten cu efecte surprinzatoare. Asadar, aplica un iaurt natural pe fata si lasa-l sa actioneze timp de 10 minute. Clateste cu apa calda.
Mierea are, de asemenea, o putere de regenerare  incredibila asupra inesteticelor cearcane. Astfel, pentru a preveni aparitia acestora si pentru a avea un ten curat, dizolva o ceasca de miere intr-un pahar de apa. Amesteca-le bine si ia un disc demachiant pe care il inmoi in crema obtinuta. Tamponeaza zona din jurul ochilor timp de zece minute. Dupa alte cateva minute spala-te cu apa rece.
Laptele este un alt ingredient cu ajutorul caruia poti obtine un ten frumos si curat, deoarece contine o cantitate mare de proteine si minerale, ceea ce face sa creasca capacitatea tenului de a asimila mai bine tratamentele si produsele cosmetice.
Asadar, daca iti doresti sa ai un ten curat precum al unui bebelus si vrei sa-l pastrezi tanar o vreme cat mai indelungata, acorda-ti 20 de minute pe zi pentru a urma cu rigurozitate pasii de curatare, tonifiere si hidratare a pielii. Rasfata-ti tenul, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Nmai de tine depinde daca alegi sa ai un ten curat si ingrijit. 

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template