luni, 20 mai 2013

10 fructe şi beneficiile lor incredibile asupra sănătăţii noastre


 Anunţul "Pentru o viaţă sănătoasă consumaţi fructe şi legume zilnic" trebuie luat cât se poate de în serios.

Natura e cel mai bun medic şi a dozat excelent substanţe hrănitoare în fiecare rod al ei. Aşa că de ce să tratăm, când putem preveni? Fructele, legumele şi verdeţurile în general sunt medicamente naturale.

Iată câteva fructe care au beneficii incredibile asupra organismului uman, datorate compoziţiei lor. Unele sunt "tradiţionale", le găsim şi în grădinile noastre, dar nu trebuie să le ocolim nici pe cele exotice, căci pe lângă aromele deosebite, au şi proprietăţi fantastice.

1. Avocado



Bebeluşii ar putea să trăiască şi să crească numai cu avocado, datorită grăsimilor bune care se găsesc în acesta. Are de două ori mai mult Potasiu ca bananele, iar grăsimile monosaturate ajută la reducerea colesterolului din organism.

2. Kiwi



Are de două ori mai mult Vitamina C ca portocalele. Ajută la dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii oaselor, cartilagilor, dinţilor şi gingiilor. Scade nivelul trigliceridelor din sânge.

3. Papaya



Conţine papaina, o enzimă care îmbunătăţeşte digestia. Creşte imunitatea organismului, are efecte anti-imflamatorii şi ajută la sănătatea pielii.

4. Mango



Bogat în luteină şi zeaxantină, antioxidanţi care ajută la protejarea vederii şi la scăderea şanselor de orbire la adulţi.

5. Ananasul



Conţine bromelină, o enzimă naturală care ajută digestia. Previne formarea cheagurilor de sânge şi a celulelor canceroase. Ajută la vindecarea rănilor.

6. Zmeura



Conţine acid elagic şi antioxidanţi care ajută la prevenirea cancerului de colon, cancerului cervical şi cancerului la esofag.

7. Cireşele



Au un conţinut bogat de antocianină, mai mult ca orice alt fruct. Acest antioxidant ajută la reducerea durerii cauzate de artrită sau de gută.

8. Perele



Conţin multe fibre solubile care previn constipaţia, nivelul colesterolului din sânge şi bolile de inimă.

9. Afinele



Numărul 1 în antioxidanţi. Previn Alzheimerul.

10. Pepenele



Pepenele este 92% apă. Este o adiţie excelentă în orice cură de slăbire.

sursa: gustos.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template