joi, 16 mai 2013

Cum sa te trezesti mai usor dimineata



Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi

Nu mai amâna momentul în care faci schimbări în viaţa ta, transformă acel ”de mâine” sau ”de lunea viitoare” în astăzi. Altfel vei rămâne doar cu vorbele, nu şi cu faptele.

Alarma de somn şi alarma de trezire

Dacă te  vei duce la somn în fiecare seară la aceeaşi oră, îţi va fi mai uşor să adormi şi te vei odihni mai bine, pentru că organismul tău va şti că este timpul să se recupereze. La fel, dacă te vei trezi în fiecare zi la aceeaşi oră, ”ceasul tău interior” îţi va da trezirea fără să mai ai nevoie de alarmă. În plus, dacă te obişnuieşti să mergi la somn devreme, îţi va fi uşor să te trezeşti devreme.
Se pare că ai nevoie de 21 de zile să faci din asta un obicei. După, nu vei mai avea nevoie de stimulente pentru a te trezi.

Motivează-te

Când sună alarma tu trebuie să ai un motiv concert pentru care să te trezeşti la acea oră. Bine, este un motiv destul de puternic faptul că trebuie să ajungi la job la timp, însă ar fi mai plăcut dacă ai avea o motivaţie care să te bucure. Aceasta poate fi că vrei să ieşi la alergat dimineaţa, pentru a servi cafeaua cu iubitul tău sau pentru prăjitura aceea savuroasă care necesită un ocol pe traseul spre job. Pune la cale un sistem de recompensare pentru acest obicei nou şi benefic.

Ai grijă la medicamentaţie

Poate că îţi este greu să te trezeşti dimineaţa pentru că iei un medicament anume ce are ca efect secundar un somn profund. Dacă e aşa vei vrea să îl schimbi pentru a nu mai avea aceast problemă în viitor.

Trezeşte-te cu faţa la soare

Dacă întunericul funcţionează ca un somnifer pentru tine, lumina soarelui trebuie să acţioneze ca o alarmă. Va fi un mod natural şi plăcut de a te obişnui să te trezeşti. ;ai puţin iarna, când este întuneric mai mereu.

Fă din asta o promisiune

Nu doar ţie, pentru că va fi plăcut să te sabotezi singur, ci unei persoane care te poate controla oarecum. Spre exemplu, dacă îi spui mamei tale că te vei trezi la o anumită oră, ea te va suna uneori să te ajute să îţi ţii promisiunea sau vei simţi tu nevoia să o suni şi să îi demonstrezi că poţi să o faci. Sentimentul de vină nu te va lăsa să mai dormi peste ora de trezire.

sursa : cosmopolitan.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template