joi, 9 mai 2013

Vitamina D iti poate salva viata

Tot mai multe studii ştiinţifice dezvăluie beneficiile vitaminei D şi pericolul pe care-l presupune lipsa ei.

De zeci de ani, vitamina D e celebră pentru rolul ei de a susţine absorbţia optimă de calciu, menţinând sănătatea oaselor, însă un nou val de cercetări a descoperit că rolul ei e de fapt mult mai vast.

„Fiecare celulă din care este alcătuit corpul nostru conţine un receptor al vitaminei D, iar aceşti receptori nu se află acolo degeaba. Toate funcţiile corpului nostru se bazează pe vitamina D, preţiosul nutrient fiind cheia pentru prevenirea diverselor afecţiuni, de la migrene pînă la cancer”, dezvăluie Michael Holick, autor al The Vitamin D Solution.

Din păcate, cei mai mulţi dintre noi – 53% dintre femei, 41% dintre bărbaţi şi 61% dintre copii – nu beneficiem de un aport suficient de vitamina D. Deşi corpul nostru o produce în mod natural cu ajutorul luminii solare, nu absorbim o cantitate suficientă pentru organism. Vestea bună e că poţi lua problema în propriile mâini – vorbeşte cu medicul tău şi cere-i părerea în vederea administrării suplimentelor cu vitamina D şi fă mişcare regulat, în aer liber.

sursa: cosmopolitan.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template