miercuri, 8 mai 2013

Virtutile apei, izvor al vietii

Corpul uman este compus in proportie de aproximativ 60% din apa, doua treimi din aceasta regasindu-se in interiorul celulelor. Pentru o buna hidratare a organismului, trebuie sa bem zilnic circa 1,5 l de apa. In plus, in cadrul unui regim de slabire, consumul de apa contribuie la eliminarea toxinelor.

Fara apa nu exista viata

Omul poate supravietui unui post, dar cu greu poate trai mai mult de 4 zile fara apa. De aceea, hidratarea constanta a organismului este prioritara. In fiecare zi corpul pierde intre 0,5 si 1 l de apa prin transpiratie si perspiratie. Caldura si activitatea fizica intensifica aceste pierderi.

A bea pentru a drena deseurile

Aproximativ 40% din apa indispensabila organismului este furnizata de alimentatie, restul de 60% trebuie sa provina din lichidele ingerate: apa, ceaiuri, supe si ciorbe, legume , suc de fructe, lapte , cafea.... dar nu si alcool- care este totusi aceeptabil in cantitati mici: un paharel de vin rosu natural la masa!
Contrar ideilor incetatenite, apa si lichidele nu ajuta la slabire. Unele persoane se straduiesc sa bea 3-4 l de apa in fiecare zi, ba chiar mai mult. 
Apa contribuie la hidratarea organismului , dar si la drenarea toxinelor. Trebuie sa stim ca lipsa unei cantitati suficiente de lichide , incetineste fenomenul de eliminare a deseurilor , indeosei a urinei si a acidului uric. 

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template