duminică, 19 mai 2013

5 sfaturi pentru un contur perfect



Neutralizează umezeala pleoapei

Atunci când îţi conturezi pleoapa inferioară pe interior, rezistenţa depinde în mare măsură de suprafaţa pe care aplici, nu numai de calitatea creionului. Înainte să trasezi linia, şterge umezeala de pe conjunctivă folosind un şerveţel moale sau un beţişor pentru machiaj.

Foloseşte o bază hidratantă

Te plângi că vârful creionului nu alunecă  uşor, deşi ai ales special unul moale? Dacă suprafaţa pleoapei este uscată, vârful se poate împiedica, nefiind astfel capabil să linieze drept. Foloseşte întotdeauna o cremă sau o bază pentru fard de ploape.

Ţine creionul în frigider

Când vârful creionului este mult prea moale, e greu să liniezi precis şi, mai ales, să trasezi linii subţiri şi bine definite, precum cele lăsate de pensula tuşului. Pune creionul în congelator cu minim un sfert de oră înainte de a te machia şi abia apoi ascute-l (măsura este ideală şi pentru a evita ruperea vârfului ).


Schimbă-i consistenţa la foc mic!

Dacă vrei un contur intens, în special pe pleoapa inferioară, nu trebuie decât să apropii vârful creionului de focul unei brichete, cam la o jumătate de centimetru de flacără, timp de câteva secunde. Vei remarca imediat topirea vârfului; aşteaptă pu]in să se mai răcească şi liniază rapid, dintr-o singură mişcare. Astfel, dâra dermatografului va rezista eroic şi va fi mai intensă, precum cea de tuş!

„Sigilează-l” cu un fard-pereche

Se întinde, migrează în liniile fine sau se estompează foarte uşor dacă îţi atingi ochii din greşeală? Pentru a-l face mai rezistent, foloseşte-l doar ca bază pentru culoare; după ce schiţezi forma aleasă pentru pleoape, aplică prin presare, cu pensula, un fard în ton cu creionul, pentru ca apoi să îndepărtezi uşor excesul cu pensula curată.


0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template