vineri, 21 iunie 2013

Solstițiul de vară

În jurul datei de 21 sau 22 iunie în emisfera nordică are loc solstițiul de vară; în preajma acestei date, la trecerea meridianului, soarele se ridică deasupra orizontului la unghiul maxim, iar intervalul diurn are durata maximă. Simultan, în emisfera sudică are loc solstițiul de iarnă, cînd înălțimea soarelui deasupra orizontului și intervalul diurn sînt minime (la sud de cercul polar de sud soarele nu răsare și se află la unghiul maxim sub orizont)

Încă din cele mai vechi timpuri, această perioadă este una așteptată cu nerăbdare, deoarece este un prilej potrivit pentru diverse ritualuri și superstiții. Iată ce ar trebui să faci astăzi pentru a atrage energiile pozitive!

Odată cu solstițiul de vară, astăzi se serbează și „Ziua Mondială a Soarelui” , motiv pentru care trebuie să profiți de această zi pentru a aduce prosperitatea și sănătatea asupra ta. Se spune că dacă vrei să fii sănătoasă în restul anului trebuie să faci baie în apa răurilor și a lacurilor, acesta fiind ca un ritual de renaștere.
O altă opțiune este să aduni ierburi și flori în noaptea de solstițiu și să le pui în apa cu care te vei spăla a doua zi. De asemenea, pentru a fi frumoasă este indicat să te speli cu apă combinată cu roua dimineții.
Iar ca să atragi belșugul este indicat să porți astăzi o bijuterie din aur, pe care în prealabil ai cufundat-o într-un vas cu ierburi uscate precum cimbru, rozmarin, mușețel sau sunătoare, plante care reprezintă legătura ta cu un element puternic și anume pământul.
Nu uita ca astăzi să-ți pui o dorință deoarece se spune că acum visele prind viață.

Solstiţiul de vară 2013 este favorabil unor magii puternice, care îşi pot pune amprenta pozitivă asupra unor schimbări în dragoste, prosperitate sau sănătate. Energia solstiţiului de vară este considerata a fi o energie a pasiunii, vitalitatii, creativitatii si belsugului, potrivit astro-urseanu.ro.
La români, solstiţiul de vară este apropiat si legat de sarbatoareaSânzienelor, marcată pe data de 24 iunie. Sânzienele sunt făpturi magice, aeriene şi silvice, care au darul de a aduce vindecare oamenilor, parfum şi însuşiri de leac florilor, belşug în campii şi fertilitate animalelor. Coroniţele de Sânziene lasate noaptea afara puteau asigura fetele ca vor face nunta in vara, daca erau gasite dimineata acoperite de roua.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template