duminică, 2 iunie 2013

Machiaj de vara

Curata tenul inainte de a aplica machiajul

Folosind un produs de curatare sub forma de gel, spala tenul, dar nu sterge cu prosopul, lasa tenul sa se usuce in mod natural. Aplica apoi o crema hidratanta, preferabil cu factor de protectie pentru a economisi bani si timp, astfel nu vei fi nevoita sa mai aplici inca un produs.

Fa-ti timp pentru primer

Este unul dintre cei mai ignorati pasi din rutina beauty, dar este cat se poate de important, in special vara. Opteaza pentru un primer oil-free si nu trebuie decat o cantitate foarte mica pentru intregul tenul inainte de corector si fond de ten.

Ten usor, fara machiaj in exces

Asa cum faci trecerea de la hainele groase la articolele subtiri, din materiale fluide, este cazul sa faci o schimbare si in ce priveste produsele cosmetice folosite pentru un look cat mai natural. Poti inlocui fondul de ten cu o crema nuantatoare. Formula light a acestui produs te va feri de momentele neplacute in care fondul de ten se topeste practic si tenul va putea respira.

Pentru tenul cu probleme, corectorul este cel mai bun ajutor. Dupa ce ai aplicat crema nuantatoare, mascheaza imperfectiunile cu un corector, dupa care fixeaza machiajul cu o pudra, care va conferi totodata si putina acoperire.

Daca esti adepta fondului de ten si nu esti dispusa sa renunti la el, atunci alege o formula pe baza de silicon, care actioneaza ca o bariera intre piele si umiditate si va impiedica fondul de ten sa ajunga in pori sau sa alunece din cauza temperaturii ridicate. Atunci cand il aplici, gandeste-te ca o cantitate mica de produs inseamna implicit o cantitate mai mica ce se va topi, asadar fii zgarcita si nu aplica foarte mult fond de ten. Poti folosi un burete pe care sa il uzi usor in prealabil si cu care sa aplici fondul de ten incepand din centrul fetei spre laterale.

Farduri crema

Inlocuieste fardurile pudra cu cele tip crema. In combinatie cu transpiratia, fardurile prafuite garanteaza un look dezastruos intrucat se strang in pliul ochiului.  

Waterproof mascara

Este un must in timpul verii. Poti sa mergi la serviciu, in oras sau in parc fara sa iti faci griji ca ca vei avea parte de un incident neplacut si rimelul va curge.

Blush crema

Ca si in cazul fardurilor, este preferabil sa alegi un blush tip crema sau gel. Aplicarea este mai usoara si poti sa fii sigura ca va rezista toata ziua.

Fara stralucire

Nu vrei ca tenul tau sa arate precum un glob de Craciun, ci vrei o luminozitate aparte, o stralucire sanatoasa. Pudra translucida este secretul si trebuie aplicata cu o pensula mare in zona T. Va matifia tenul si in acelasi timp va da luminozitate.

sursa: feminis.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template