marți, 25 iunie 2013

Sfaturi pentru un bronz perfect si de durata

Cum vara deja a venit si soarele ne asteapta, pielea trebuie pregatita cu 2, 3 saptamani inainte de a pleca in vacanta, pentru a avea un bronz cat mai uniform si sanatos. 

Nu exista solutii miraculoase care sa ne protejeze pielea inainte de expunerea la soare, important este sa avem o dieta echilibrata si o piele cat mai hidratanta pentru a evita arsurile solare. 

Iata cateva sfaturi care sper sa va fie de ajutor si sa aveti un bronz de invidiat tot anul. 

Hidrateaza-te 

Apa nu trebuie sa lipseasca vreodata din geanta. Va ajuta sa va hidratati si sa evitati riscul problemelor de sanatate. Beti multa apa si aplicati o crema hidratanta pentru corp inainte si dupa fiecare sesiune de bronzare, iar pe plaja folositi o crema cu protectie solara. 

Consuma fructe si legume bogate in beta caroten 

Trebuie sa mancati sanatos pentru a va mentine pielea frumoasa si fina. Beta carotenul este o sursa importanta de vitamina A, dar si un antioxidant puternic. Acesta protejeaza pielea, ajuta organismul sa se pregateasca si sa lupte impotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete. Beta-carotenul este prezent in toate fructele si legumele colorate : morcovi, rosii, broccoli, patrunjel, spanac, caise, pepene galben, zmeura, afine. De asemenea, reduce simtomele alergiilor solare, acolo unde este cazul. 

Exfolierea pielii este necesara 

Inainte de expunerea la soare, scapa de impuritati. Exfolierea ajuta la indepartarea celulelor moarte si accelereaza aparitia celulelor noi la suprafata pielii. Poti opta pentru un exfoliant natural si la indemana, cum ar fi zatul de cafea, zaharul brun sau malaiul. Iti poti prepara un astfel de gomaj chiar la tine acasa, in cateva minute. 

Evita orele de pranz 

Razele solare sunt mai puternice in orele amiezii, de regula intre 12 si 4, motiv pentru care riscam sa ne alegem cu arsuri solare de mare risc. Incearca sa eviti aceasta perioada, daca este posibil, mai ales daca sunteti insotiti si de copii.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template