miercuri, 5 iunie 2013

6 alimente bune care iti fac rau

Popcorn pentru microunde

Popcornul este bun ca gustare însă nu şi în varianta pentru microunde, plin de arome artificiale. Nu trebuie să renunţi definitiv la el, ci doar să ţi-l prepari tu singură.Îl găseşti şi în varianta simplă în toate magazinele, pungă de porumb de floricele pentru preparare la ceaun. E fun şi mult mai sănătos. 

Mixuri de seminţe şi fructe

O altă gustare sănătoasă ai crede, perfectă pentru ”ronţăiala” de birou, însă dacă nu citeşti cu atenţie eticheta de pe ambalaj, te trezeşti cu o grămadă de calorii în plus! Alege să cumperi doar seminţe nesărate şi neprăjite iar fructele neîndulcite!

Iaurt cu arome

Acest sortiment de iaurt conţine întotdeauna zahăr, aşa că mai bine alegi să îţi cumperi iaurt natural şi să îl aromezi singură, cu piure de fructe şi dacă vrei neapărat, poţi să îl îndulceti cu puţină miere.

Smoothie

Dacă eşti în oraş şi vrei să îţi păstrezi obiceiurile sănătoase de acasă nu comanda smoothie-uri, deoarece vei primi probabil conţinutul unui plic de chimicale cu arome identic naturale. Rămâi tot la varianta de smoothie acasă, unde ştii sigur ce consumi, iar în oraş o apă plată cu lămâie este perfectă, mai ales într-o zi de vară călduroasă!

Sendviş cu peşte

Deşi nu există niciun dubiu că este indicat consumul de carne de peşte, gândeşte-te la modul în care este el preparat într-un sendviş: prăjit, cu sosuri nesănătoase şi pâine! Deci unde este gustarea ta sănătoasă? Mai bine comandă un mix grill de legume cu sau fără carne.

Produsele ”gluten-free”

Deşi este ”la modă” să consumi alimente care nu conţin gluten, asta nu înseamnă că sunt neapărat şi cele mai sănătoase! Atât timp cât au fost procesate, nu sunt alimente ”sănătoase”. singurele alimente fără gluten cu adevărat sănătoase sunt fructele şi legumele!

sursa: cosmopolitan.ro

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template