vineri, 28 iunie 2013

Ardei copti la gratar

Imi place salata de ardei copti, fapt pentru care in fiecare vara coacem cateva kilograme de ardei special pentru a-i pune la congelator. Aceasta solutie imi place mai mult pentru ca nu mai ocup rafturile din camara cu alte borcane, iar ardeii se pastreaza perfect in forma congelata, lasand in pungi si putin din sucul lor.
 
INGREDIENTE:
 
ardei kapia
sare
 
PREPARARE:
 
Ardeii ii spalam si ii punem sa se coaca pe gratar (sau intr-o tigaie tip gril incinsa foarte bine). Ii intoarcem pe toate partile, pentru a se coace uniform.
 
Dupa ce s-au copt ii punem intr-un vas mai mare, ii presaram cu sare si ii acoperim cu un prosop de bucatarie.
 
Ii lasam astfel pret de 10 minute, apoi ii curatam – cu acest procedeu pielitele arse se vor curata mai usor. Dupa ce au fost curatati de pielite, cotoare si seminte, ii punem in pungi de plastic, scoatem aerul din acestea, apoi le depozitam in congelator.
 
Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template