marți, 7 decembrie 2010

Machiaje de Craciun

Machiaje pentru Craciun

Ultimul lucru pe care ti-l doresti atunci cand mergi la o petrecere de Craciun este sa fii machiata intr-un mod neadecvat trasaturilor tale. Asa cum un machiaj reusit te poate intineri sau iti poate ascunde imperfectiunile, facand din tine o adevarata lady, la fel de bine, acesta, daca nu este executat corespunzator, poate deveni un mare dezavantaj. In primul rand, pentru a evita acest gen de problema, trebuie sa te feresti de exagerari si sa stii cu adevarat ce ti se potriveste.
Machiajul ochilor este pionul principal atunci cand vorbim despre make-up. Aplicat intr-un mod corect, acesta va da chipului tau mai multa personalitate si expresivitate. Aceste atuuri le poti dobandi printr-un machiaj potrivit formei si culorii ochilor tai.

Machiaje pentru Craciun : Machiajul ochilor mari si rotunzi
Alege fardurile in culori cat mai inchise. Spre deosebire de cele deschise, acestea nu maresc si mai mult ochiul. Pentru conturul pleoapei alege creionul dermatograf sau tusul si traseaza cu ajutorul acestora o linie cat mai discreta, fara sa incarci in exces pleoapa. Este bine de stiut, ca o culoare inchisa micsoreaza si da senzatia de densitate si

Machiaje pentru Craciun: Machiajul ochilor mici
Daca pentru ochii mari si rotunzi creionul dermatograf este ideal, in cazul ochilor mici acesta este folosit mai rar. Culorile potrivite sunt cele deschise si sidefate. Acestea au un efect reflectorizant si dau impresia de marire a ochiului.

Machiaje pentru Craciun: Machiaj pentru ochii apropiati
Acestia au nevoie de un fard deschis la culoare pentru coltul interior al ochiului, iar pentru cel exterior se va folosi un fard inchis. In acelasi timp, este indicat sa se creioneze o codita in partea exterioara a ochiului, care va crea senzatia de departare intre ochi. Si pentru ca aceasta sa nu para stridenta, alege sa te folosesti de o pensula subtire. Aceasta va estompa intr-un mod placut diferenta dintre linia trasata de fardul inchis si fondul de ten aplicat la inceputul operatiunii. Genele se vor accentua si ele mai mult in coltul exterior al ochiului.

Machiaje pentru Craciun: Machiaj pentru departati
In acest caz, ochii vor fi conturati in intregime cu un creion dermatograf sau fard mai inchis la culoare. Daca vei alege fardul, trebuie sa stii ca acesta va fi aplicat doar in jurul ochilor fara sa urce spre sprancene. Nu se va accentua coltul exterior ca in exemplul precedent, iar degradeul va urca doar pana la jumatatea ploapei.

Machiaje pentru Craciun: Machiajul ochilor albastri sau verzi
In primul rand trebuie sa te feresti de fardurile care sunt de aceeasi culoare ca cea a ochilor. Fardul albastru nu este indicat pentru ochii albastri. Pentru acestia nuantele mov si lila sau portocalii si roz sunt ideale. Acestea iti vor scoate garantat ochii in evidenta.

Machiaje pentru Craciun: Machiajul ochilor caprui
Datorita acestei culori a irisului nu esti obligata sa te axezi pe o gama limitata de culori. Ti se potriveste orice. Dar pentru un aer mai exotic alege nuante din aceeasi gama, spre exemplu mov si lila. Intinde pe pleoapa mobila culoarea mai deschisa, in acest caz, lila-ul iar la baza exterioara a ochiului traseaza un contur mov inchis, pentru o privire mai patrunzatoare. Acolo unde se formeaza degradeul, combina in mod placut aceste doua culori.

"Asortarea" buzelor cu unghiile este optionala
E doar o chestiune de gust, nefiind gresita nicio optiune. Poti avea unghiile de un rosu inchis si buzele date cu gloss bej si tot vei arata perfect. Sa-ti pui aceeasi culoare si pe unghii si pe buze poate parea un pic prea mult.

La ochii albastri, fardul de aceeasi culoare nu e cea mai bun alegere
Multe femei cred ca, daca au ochii albastri, e obligatoriu ca fardul de ochi sa fie in aceeasi nuanta. Gresit si demodat, totodata. Daca intr-adevar vrei sa scoti in evidenta ochii, alege o culoare care sa constrasteze cu cea a irisului. Culoarea bronzului, maroul si auriul fac ochii albastri sa arate superb. Rosul si purpuriul ar trebui sa fie armele secrete ale femeilor cu ochi caprui.

Renunta la creionul pentru conturul buzelor
Si nu pentru ca nu mai e la moda, ci pentru ca, pur si spimplu, arata hidos. Imagineaza-ti ca rujul ti s-a luat si tot ce-a ramas e conturul, perfect vizibil, care, eventual, mai si depaseste linia naturala a buzelor. Exista si glossuri sau rujuri care dau volum buzelor, nemaifiind nevoie de acest contur.

Bureteii de machiaj trebuie inlocuiti la maximum o luna
Pensulele si bureteii de machiaj contin multe bacterii, care ajung, ulterior, pe fata. Te mai miri de unde toate acele infectii...Cum nu te poti lipsi de ei, spala-i des si inlocuieste-i la maximum o luna. Procedeaza la fel si cu buretele pe care lai cumparat odata cu pudra.

Adapteaza-ti "bronzul" anotimpului
Crema autobronzanta pe care ai folosit-o in vara ar arata aproape vulgar in acest anotimp anost si pal. Evita, de asemenea, prea mult rosu in obraji sau bronzul cu nuante de portocala. Alege, in schimb, un bronz mai "palid", de culoarea piersicilor. Nu uita de gat, care va arata extrem de palid in comparatie cu fata, daca il neglijezi. Daca ai exagerat, sterge-te cu un buretel umed, pentru a inmdeparta excesul.

Sursa: elady.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template