vineri, 15 noiembrie 2013

Tort cu crema de ciocolata si rom

Pentru blat iti trebuie:

  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri mari de faina
  • 9 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
Pentru crema iti trebuie:
  • 200 g margarina pentru prajituri
  • 400 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 6 linguri cacao
  • 150 g nuci macinate
  • 1 fiola esenta de rom
  • 800 g frisca
Pregatesti asa:
  1. Albusurile oualelor le freci spuma cu un praf de sare.
  2. Dupa ce s-a format spuma tare adaugi in ploaie si zaharul si continui sa bati pana cand acesta s-a integrat in compozitie.
  3. Freci galbenusurile cu 10 linguri ulei pana formezi o maioneza in care pui un varf de cutit de sare, dupa care amesteci cu albusurile batute in prealabil.
  4. Adaugi si zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie si de portocala.
  5. Dupa ce ai amestecat albusurile cu galbenusurile, adaugi praful de copt stins in prealabil cu putina zeama de lamaie, dupa care adaugi si faina.
  6. Ungi o forma de tort cu ulei, asezi hartie de copt si coci la o temperatura de 180 grade Celsius, timp de 45 de minute.
  7. Dupa ce se raceste, tai blatul in 3 parti.
  8. Pentru crema, pui laptele la fiert intr-un vas iar cand acesta da in clocot adaugi zaharul, cacaoa in ploaie si fierbi ingredientele la foc potrivit, avand grija sa amesteci constant cu telul pentru a nu se forma cocoloase si a nu se prinde de fundul vasului.
  9. Cand se ingroasa crema o iei de pe foc, o lasi sa se raceasca, dupa care adaugi esenta de rom, margarina si nucile.
  10. Asezi pe platou o parte din blat. il insiropezi cu sirop facut din apa, zahar si zahar vanilat, pui crema, asezi a doua parte de blat si insiropezi la fel, apoi pui iar crema si asezi cea de-a treia parte din blat, tot insiropat.
  11. Ornezi tortul cu frisca si cu ce ai la indemana.
  12. Pofta buna!
Tort cu crema de ciocolata si rom

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template