sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Tartine cu ratatouille

Ingrediente

1 vânătă potrivită
2 dovlecei medii
20 roșii potrivite
1 ardei capia
1 ceapă mică
5 căței de usturoi
2 crenguțe de rozmarin
2 crenguțe de rozmarin
8 linguri cu ulei de măsline
verdeață
piper negru măcinat
sare

Mod de preparare

1. Spală legumele și taie vânăta și dovleceii felii subțiri, roșiile în jumătăți sau sferturi (în funcție de cât  cât de mari sunt), ardeiul fâșii. Pune-le într-un castron încăpător împreună cu cinci căței de usturoi, rozmarinul și cimbrul și toarnă deasupra trei linguri cu ulei. 
2. Amestecă ușor și pune-le cu grijă pe două tăvi tapetate cu hârtie de copt. Dă-le la cuptorul încins pentru 25 de minute, apoi scoate usturoiul care s-a caramelizat ușor și mai lasă legumele alte 15-20 de minute sau până capătă o culoare apetisantă.
3. Pune feliile de vânătă, dovleceii, ardeii și cinci roșii coapte într-un castron, la cald. Dă deoparte crenguțele de cimbru și rozmarin.
4. Pasează cu furculița restul de roșii coapte și usturoiul și pune-le apoi într-o tigaie în care ai sotat ceapa tocată mărunt în  restul de ulei. Lasă să se înfierbânte puțin, potrivește gustul de sare și piper și, dacă sosul este prea gros, toarnă puțină supă de legume sau apă.
5. La final, pune legumele coapte, amestecă și aromatizează cu verdeață după gust. Lasă să se răcorească și servește cu felii de pâine țărănească sau integrală.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template