sâmbătă, 23 noiembrie 2013

5 alimente care imbunatatesc sanatatea creierului

Teme dificile, teste de verificare, examene, termene-limita si o multime de proiecte de predat. Fie ca esti la scoala, la liceu, la facultate sau ai deja un job stabil, mintea iti este solicitata zilnic. De multe ori dam fuga la farmacie pentru a achizitiona suplimente care sa ne ajute, insa se pare ca avem la indemana o varianta mult mai sanatoasa pe care o putem alege. Iata cinci dintre alimentele care imbunatatesc sanatatea creierului, dezvoltand inteligenta si memoria.
 

Ciocolata. A fost dovedit stiintific faptul ca flavonoidele din ciocolata ajuta creierul sa ramana sanatos si pot preveni riscul de a face un accident vascular cerebral. De asemenea, ciocolata imbunatateste fluxul sanguin si afecteaza in mod pozitiv celulele cerebrale. Inainte de a sustine un un examen, este chiar recomandat sa mancati o patratica de ciocolata neagra.
 
Ouale. Galbenusurile oualor contin colina, nutrient care se regaseste si in membrana celulelor nervoase. Asadar, data viitoare cand va ganditi sa le indepartati din meniu pe motiv ca ar ingrasa, ganditi-va la sanatatea creierului dumneavoastra. Colina se regaseste, de asemenea, in alimente precum soia, ovazul sau conopida. 
 
Merele. “Un mar pe zi tine doctorul departe”, spune o vorba celebra. Suntem complet de acord! Merele aduc o multime de beneficii sanatatii si sunt foarte cunoscute pentru rolul lor de a preveni boli precum Parkinsonul sau Alzheimerul. Aceste fructe-minune reusesc sa mentina sanatatea creierului datorita antioxidantilor ce reduc inflamatiile de la nivelul celulor, dar si oxidarea cauzata de prezenta radicalilor liberi.
 
Cerealele integrale. Sunt bogate in fibre si se digera incet, ceea ce le face sa fie foarte satioase si sa ajute la mentinerea in limite normale a nivelului de sange din organism, iar in aceste conditii, ne este mult mai usor sa ne concentram la ce avem de facut. Specialistii in nutritie ne recomanda sa consumam cereale integrale la micul dejun.
 
Afinele. Aceste fructe micute si delicioase sunt foarte bogate in antocianina, unul dintre cei mai puternici antioxidanti, care previne imbatranirea prematura si ajuta la imbunatatirea sanatatii sistemului nervos central. De asemenea, afinele ne ajuta sa avem o memorie mai buna.
sursa :gustos.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template