duminică, 17 noiembrie 2013

Tartine cu ciupercute

Ingrediente

1 pâine
500 g ciuperci
5 rosii
1 ceapa
50 ml vin alb
1 lingura cu unt
rozmarin
ulei
sare
piper

Mod de preparare

1. Curata ceapa, tai-o cât mai marunt si calește-o ușor în ulei încins. Adauga ciupercutele curatate și spalate în mai multe ape reci. Lasa pe foc pâna scade toata zeama pe care o lasa ciupercile.
2. Separat, opareste rosiile, decojeste-le si taie-le în sferturi. Pune-le apoi peste ciupercile calite. Potriveste gustul de sare si piper. Stropeste cu vin si lasa sa mai dea câteva clocote. La final, parfumeaza cu rozmarin.
3. Taie pâinea în felii potrivit de groase, unge-le cu unt si lasa-le 2-3 minute în cuptor sa se rumeneasca. Serveste feliile de pâine cu amestecul de ciuperci bine scazut.

Sugestie. Daca inlocuiesti untul cu putin ulei, transformi tartinele intr-o gustare de post.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template