miercuri, 13 noiembrie 2013

7 Lucruri pe care nu le stiai despre femei si alcool

Discutiile despre consumul de alcool sunt dintre cele mai conversate. Asa cum se intampla in majoritatea cazurilor, parerile sunt impartite.
Se spune ca un pahar de vin rosu pe zi ar avea beneficii asupra sanatatii, in special asupra circulatiei sangelui. Pe de alta parte, sunt cei care sustin ca vinul ingrasa pentru ca are foarte multe calorii.
Despre bauturile spirtoase se spune ca sunt daunatoare organismului, dar chiar si-asa, toata lumea le consuma fie si ocazional.


Un banc destul de viralizat pe retelele de socializare spune ca "Inainte fetele gateau ca mama, acum beau ca tata". De aici intelegem ca in ultimul timp femeile incep sa consume bauturi alcoolice din ce in ce mai mult.

 Sunt insa cateva lucruri esentiale pe care nu le stiai despre femei si alcool:
1. Potrivit unui studiu realizat in ultimul an, aproximativ 14 milioane de femei din Marea Britanie au pofta sa consume bauturi alcoolice de circa trei ori pe luna. Pentru femei, aceasta pofta se rezuma la patru pahare de alcool intr-o anumita perioada, insa media ajunge undeva la sase pahare.
Acelasi studiu informeaza ca una din cinci adolescente consuma alcool de pofta, ceea ce poate duce la dezechilibrari grave in interiorul organismului.
2. La femei, alcoolul este mult mai periculos decat la barbati. Corpul femeilor nu tolereaza alcoolul atat de bine precum cel al barbatilor datorita hormonului de estrogen care in interactiune cu alcoolul poate produce probleme de sanatate mult mai grave. Acest lucru se datoreaza si faptului ca organismul femeilor contine mai putins apa decat cel al barbatilor.
De exemplu, daca un barbat si o femeie consuma aceeasi cantitate de alcool dupa care isi fac analizele de sange, la femeie va aparea o concentratie de alcool mult mai mare decat la barbat pentru ca alcoolul se pierde in apa, iar asa cum spuneam mai devreme, femeia are mai putina apa in organism decat un barbat.

3. Alcoolul devine o problema pentru femei chiar si in cantitati mici. Pentru ca organismul femeilor se comporta diferit de cel al barbatilor atunci cand intra in contact cu alcoolul, la femei problemele apar chiar si de la cantitati mici de alcool.
Dependenta de alcool intervine mult mai repede decat in cazul barbatilor, apar probleme la nivelul inimii, al respiratiei si poate aparea chiar si cancerul la san.
4. Femeile dependente de alcool cauta ajutor mult mai repede decat o fac barbatii. Diferenta intre un barbat si o femeie care cere ajutor atunci cand constientizeaza faptul ca are o problema cu alcoolul este intre patru si cinci ani.
Cauza este respectul de sine si imaginea pe care si-o creaza in cadrul societati. Femeile acorda o importanta mult mai mare acestor lucruri decat barbatii.


5. In timpul sarcinii, consumul de bauturi alcoolice este strict interzis. Asta afirma orice medic, iar femeile insarcinate sunt incurajate sa respecte intocmai indicatiile acestuia.
Cu toate astea, se pare ca ocazional este permis consumul bauturilor alcoolice, insa nu a celor spirtoase precum vodka sau wiskey. Un pahar de vin ocazional, nu reprezinta niciun pericol.

6. Alcoolul creste riscul cancerului la san
. Acest risc creste pe masura ce femeia consuma din ce in ce mai mult alcool.
O femeie care consuma un singur pahar de alcool pe zi are un risc foarte mic de a dezvolta cancer la san, pe cand o femeie care consuma cinci pahare pe zi se expune la un risc mult mai mare.
7. Dependenta de alcool este de doua ori mai periculoasa pentru o femeie decat pentru un barbat. Acest viciu poate reprezenta un adevarat deadline in ceea ce priveste durata de viata a femeilor.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template