luni, 7 octombrie 2013

Rasul - terapia care te face mai sanatoasa si mai fericita

Este atat de sanatos sa te delectezi razand, incat exista centre speciale de terapie prin ras. Citeste si convinge-te singura.

Ha ha ha-ul, stiintific vorbind

Aceasta activitate contagioasa si placuta i-a inspirat pe cercetatori sa faca investigatii si sa descopere ca, pe langa beneficiile mentale si sociale pe care ni le ofera, rasul ne face pur si simplu mai sanatosi.
  • Iti relaxeaza intregul corp. Un ras sanatos, din toata inima, te scapa de tensiunea fizica si alunga stresul, lasandu-ti muschii relaxati timp de 45 de minute.

  • Iti imbunatateste sistemul imunitar si respiratia. "S-a dovedit ca rasul stimuleaza sistemul imunitar al organismului si imbunatateste respiratia prin miscarile accentuate ale musculaturii abdominale si ale muschiului diafragmei, producand un masaj intern cu beneficii directe asupra circulatiei sanguine si asupra cresterii concentratiei de oxigen din sange", explica Monica Burcea, psihoterapeut si trainer formator in cadrul Centrului de Terapie prin Ras Mandarin.
  • Stimuleaza eliberarea de endorfine. In timp ce razi, creierul elibereaza in mod natural "hormonii fericirii", responsabili cu starea ta de bine, iar edorfinele ajuta si la ameliorarea durerii.
  • Iti protejeaza inima. Functia vaselor de sange este imbunatatita prin stimularea circulatiei, tensiunea arteriala ajungand astfel la un echilibru perfect.

Relatii "zdravene"

Ai observat ca cea mai usoara cale de a te apropia de cineva este umorul? Oricat de diferiti am fi, chiar si cea mai aparent "scortoasa" persoana poate fi imblanzita cu ajutorul unei glume bune, urmata de o portie de ras zgomotos.
"Rasul deschide foarte mult oamenii, le confera naturalete si jovialitate. Aici intervine comunicarea inconstienta. O persoana vesela si amuzanta ne va induce o stare de bine, pentru ca ne va crea contextul de a fi naturali si autentici la randul nostru", explica Monica Burcea.

Mai mult, specialistii au descoperit ca rasul impartasit intr-un grup este cea mai eficienta metoda de a mentine relatiile cu ceilalti mereu interesante. Se pare ca aceasta "descarcare" emotionala iti fortifica legatura cu prietenii, pentru ca atmosfera joviala si optimista care se creeaza alunga resentimentele si neintelegerile, unindu-va in perioadele dificile.
De aceea, expertii te sfatuiesc sa incorporezi mai multe activitati care implica umorul in viata de zi cu zi, asigurandu-te ca iti vei imbunatati relatiile cu colegii de munca, membrii familiei si prietenii astfel:
  • devii mai spontanta. Tii departe grijile obisnuite, asa ca ti-e mai usor sa prinzi din mers detalii "ascunse".
  • renunti la atitudinea defensiva. Rasul te ajuta sa uiti de prejudecati, critici si indoieli.
  • scapi de inhibitii, teama care te retine sa-ti exprimi adevarata personalitate e anulata de "rafalele" de ras.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template