luni, 14 octombrie 2013

10 superstitii legate de mancare

Fie ca tu crezi in ele sau nu, arunca o privire si distreaza-te citind aceste zece superstitii inedite legate de mancare. Apoi, spune-ne pe care dintre ele le-ai recunoscut si in care dintre ele ai crezut macar o data in viata.
 
Cafeaua. Daca vezi bule la suprafata cafelei, ia-le in lingurita si bea-le cu totul. Se spune ca daca faci asta, vei primi bani cat de curand!
 
Cojile de oua. O superstitie care dateaza inca din 1580 spune ca daca nu strivesti cojile dupa ce ai mancat oul, o vrajitoare va veni, va aduna cojile si isi va face din ele o barca cu care va naviga pe mare si va starni furtuni. Desigur, nu e nimic logic in aceasta superstitie.
 
Crucea pe paine. Potrivit unei vechi superstiii, painea preparata in casa trebuie marcata cu semnul crucii inainte de a fi bagata la cuptor pentru ca spiritele rele sa nu o poata atinge.
 
Sarea. Cu totii stim ca “e de rau” daca varsam sarea pe jos, insa nu stiam pana acum ca la fel de rau este si sa sarezi mancarea unei alte persoane.
 
Ceaiul. Daca doua persoane isi toarna ceai din acelasi ceainic, se spune ca ele vor avea ghinion. In plus, daca nu pui capacul pe ceainic atunci cand pregatesti aceasta bautura, se spune ca un strain va veni in vizita.
 
Usturoiul. Despre usturoi stim deja ca alunga spiritele rele. O alta superstitie spune ca el trebuie purtat asupra ta daca vrei sa nu fii deochiat de catre o alta persoana.
 
Painea cu goluri. Se spune ca feliile de paine care au spatii goale in ele dupa ce le tai prevestesc moartea cuiva. In anumite culturi, acel gol simbolizeaza un sicriu, fapt care duce cu gandul la decesul unei persoane. Ciudat, nu-i asa?
 
Portocalele. Vrei ca o persoana pe care o placi sa se indragosteasca cat mai rapid de tine? Ofera-i o portocala! Se spune ca aceasta va canaliza dragostea si il va determina pe cel iubit/pe cea iubita sa simta acelasi lucru pentru tine.
 
Orezul. Aruncatul orezului pe proaspetii miri imediat dupa cununie este una dintre superstitiile cu cele mai lungi istorii. Orezul aruncat deasupra lor va aduce tinerilor casatoriti prosperitate si fericire.
 
Rozmarinul. Se spune ca rozmarinul are puterea de a alunga vrajitoarele si spiritele rele. Asadar, conform acestei superstitii, ar trebui sa asezam si noi un ghiveci cu rozmarin in fata usii de la intrare. Ce spuneti?

sursa:gustos.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template