miercuri, 30 octombrie 2013

10 sfaturi de igiena intima corecta

Dacă nu te-ai confruntat chiar tu până acum cu diferite afecţiuni ale zonei intime, cu siguranţă că multe dintre prietenele tale fac vizite dese la ginecolog pentru a scăpa de dureri, secreţii abundente sau chiar de diverse boli cu transmitere sexuală.  Noi spunem că e mai bine să previi decât să tratezi, aşa că îţi oferim 10 sfaturi de igienă intimă corectă.
1. Nu folosi săpun sau gel de duş obişnuit în zona intimă, deoarece rişti să strici echilibrul pH-ului. Gelul de duş este menit să protejeze pH-ul pielii, nu pe cel al vaginului, care este diferit. Pe piaţă există numeroase produse safe, destinate acestui scop, iar noi îţi recomandăm să le alegi pe cele fără arome sau coloranţi.
2. Prosopul trebuie să fie curat şi folosit doar de tine, la fel ca şi cel cu care îşi ştergi faţa. Schimbă-l în mod regulat şi lasă-l să se usuce la aer după ce îl foloseşti. 
3. Direcţia de şters: din faţă către spate. Fie că e vorba despre hârtia igienică, şerveţele umede, prosop sau chiar şi în timpul spălatului, direcţia de mişcare corectă este dinspre vagin către partea posterioară şi nu invers. 
4. Poartă lenjerie de bumbac sau care cel puţin are în zona vaginului bumbac, nu din fibre sintetice, care împiedică circulaţia aerului. Pe cât posibil, schimbă şi chiloţii tanga cu cei normali, ”de bunicuţă”, care nu îţi agresează zona intimă.
5. Spală-te şi înainte şi după ce faci sex. Ca să nu omori cheful când ai planuri fierbinţi, ai grijă să faci duş înainte să te întâlneşti cu iubitul tău. Sau dacă nu aveţi timp înainte de întâlnire, puteţi începe partida sub duş şi o continuaţi în dormitor.
6. În timpul menstruaţiei schimbă absorbantele în mod frecvent, la fiecare 3-4 ore, chiar dacă nu ţi se pare că este cazul. Absorbantul nu se schimbă atunci când ”se umple”, căci suprafaţa lui mare este menită să te ferească de accidentele neplăcute, nu ”să te ţină” cât mai mult timp.
7. Nu folosi în exces absorbantele de fiecare zi, chiar dacă miros plăcut şi te ajută când te confrunţi cu o secreţie mai bogată. Altfel împiedici să circule aerul şi favorizezi înmulţirea bacteriilor.
8. Sexul în timpul menstruaţiei creşte riscul de infecţii de ambele părţi datorită prezenţei sângelui. Dacă, totuşi, sunteţi puşi pe fapte şi în acea perioadă, folosiţi un prezervativ.
9. Ai grijă de igiena jucăriilor sexuale. Că eşti single sau foloseşti jucăriile sexuală împreună cu iubitul tău, spală-le bine şi eventual foloseşte un prezervativ dacă împarţi vibratorul cu altcineva.
10. Orice mică neplăcere în zona intimă trebuie urmată de o vizită la doctorul specialist. Nu este de glumit cu igiena intimă deoarece riscurile sunt mari şi au consecinţe extrem de neplăcute. 

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template