vineri, 11 octombrie 2013

Albul si luxul simplitatii

Intr-o casa care se bucura de simplitate fiecare incapere este colorata in tonalitati neutre, mobilata si pavata cu materiale naturale. Factorul cel mai important este lumina, asadar reintoarcerea la elemente esentiale si functionale inseamna totodata renuntarea la mobilierul incarcat si la culorile tari care o pot obstructiona. Exemple ale acestui stil simplu le gasim in stilurile American - country, etnic, in tendintele post-moderniste si nu in ultimul rand in senzualul stil mediteranean.
Albul este culoarea predominanta intr-un astfel de ambient, folosita intr-o varietate de nuante, de la albul rece invernal pana la nuantele calde, care se apropie de culoarea untului. Modul in care albul se modifica in functie de culoarea care Il acompaniaza este unic si va puteti folosi de acest joc: este luminat de albastru, incalzit de rosu si indulcit de culorile lemnului.


Pe langa avantajele “terapeutice” ale unui asemenea ambient, este si acela ca va puteti personaliza casa in functie de fiecare anotimp, baza fiind dejà create: spre exemplu iarna puteti adauga elemente de verde cald si maroniu pentru o senzatie de confort si caldura; vara puteti crea racoare prin texturi  obiecte sau chiar un perete in albastru racoros si materiale transparente.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template