luni, 28 octombrie 2013

5 obiceiuri de beauty care te imbatranesc

Folosesti prea multa crema hidratanta

Femeile care au tenul uscat sunt tentate sa aplice multa crema hidratanta pentru a scapa de aspectul tern. Dar daca iti supra-hidratezi tenul, vei ajunge sa ai o fata unsuroasa si uleioasa. In plus, porii vor avea de suferit, ceea ce intr-un final duce la cosurisi pete pe fata.
Daca tenul tau e uscat, solutia e sa te hidratezi mai bine prin alimentatie (bea multa apa, mananca legume si fructe) si sa instalezi un umidificator in camera in care dormi.

Iti exfoliezi tenul prea des

Exfolierea este benefica pentru ten, deoarece il curata si il revitalizeaza. Dar exfolierile prea dese duc la un ten uscat si lipsit de stralucire, iar machiajul tau va arata groaznic.
Mai rau chiar, daca nu esti atenta ce alte produse cosmetice folosesti, poti sa te alegi cu piele iritatainrosita si inflamata.
E recomandat ca exfolierea sa se faca o data la 1-2 saptamani, pe tenul bine clatit cu apa calduta (eventual, dupa baie sau dus, cand porii sunt deschisi).

Folosesti prea mult fond de ten

Nu numai ca te face sa arati ca un clovn, dar prea mult fond de ten poate adauga ani buni chipului tau.
Desi este un produs care ascunde imperfectiunile fetei, daca il folosesti in exces, efectul va fi contrar. Ridurile se vor umple cu fond de ten si vor deveni mai pronuntate. Poti evita asta tamponand zonele ridate cu un buretel, pentru a absorbi machiajul in exces.

Te bronzezi in exces

Fie ca e vorba de bronz natural sau artificial (obtinut la solar sau prin creme si lotiuni de self-tanning), o pielea prea bronzata iti rapeste din frumusete. In cel mai bun caz, vei arata obosita si batrana; in cel mai rau caz, vei arata de-a dreptul portocalie!
Orice tip de bronz iti doresti, fii cumpatata: nu sta la soare toata ziua (doar dimineata, pana la 10.00-11.00, si seara, dupa 16.00-17.00) si nu folosi prea des auto-bronzante.

Greseli de mascara

Asa-numitele riduri laba-gastei nu sunt ceva rusinos. Pana la urma, cu toate o sa ajungem in acest punct. Vine odata cu varsta si, la un moment dat, nici botoxul n-o sa le mai poata ascunde. Ceea ce poti sa faci insa e sa nu atragi atentia asupra acestor riduri si sa nu aplici mascara pe genele de jos.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template