joi, 10 octombrie 2013

Pepenele rosu, aliatul sanatatii noastre

Cui nu ii place o felie mare si racoritoare de pepene rosu intr-o zi torida de vara? Pepenele rosu nu este doar un fruct delicios, care ne pune zambetul pe fata de indata ce il mancam, ci si un aliment plin de nutrienti ideali pentru sanatatea organismului nostru! Iata cinci dintre cele mai importante beneficii pe care ni le ofera fructul verii!
 
1. Ajuta inima
 
Pepenele rosu contine vitamina B6, substanta care ajuta la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, recent, a fost descoperit faptul ca pepenele contine anumiti compusi care ajuta la dilatarea vaselor de sange, astfel ca inima nu mai trebuie sa lucreze din greu pentru a pompa sange.
 
2. Previne aparitia cancerului
 
Fructul verii este foarte bogat in licopen. Licopenul este o substanta cu puteri antioxidante, care ajuta la prevenirea aparitiei diferitelor tipuri de cancer. De asemenea, licopenul protejeaza pielea de radiatiile soarelui.
 
3. Previne aparitia calculilor renali
 
Pepenele rosu este perfect pentru prevenirea aparitiei calculilor renali deoarece este un aliment hidratant si, in acelasi timp, are si efect diuretic. Acest fruct contine aproximativ 90 % apa, ne ajuta sa fim hidratati constant si curata rinichii foarte rapid.
 
4. Contine foarte multe vitamine!
 
Vitamina A, vitamina B6, vitamina C si lista poate continua. Pepenele imbunatateste sanatatea ochilor, a pielii, sustine sistemul imunitar, ajuta la vindecarea ranilor si ne ofera surplusul de energie de care avem nevoie zilnic!
 
5. Este un aliat de nadejde si in diete!
 
Pepenele rosu este unul dintre alimentele dulci pe care si diabeticii le pot consuma cu moderatie. In plus, acest fruct este recomandat si celor care vor sa piarda kilograme deoarece contine doar 30 de calorii la 100 de grame.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template