luni, 30 septembrie 2013

Modul in care iti decorezi casa iti afecteaza viata

Ei bine, daca aceasta casuta a ta este "neorganizata", atunci momentele petrecute in aceasta nu vor fi de destindere, nici fizica, probabil, dar nici psihica.

De cele mai multe ori oamenii isi creeaza ambientul in conformitate cu personalitatea lor, de exemplu daca esti o persoana agitata si exuberanta, atunci este probabil ca totul sa fie complex, mult, incarcat, posibil si dezordine, dar nu neaparat definitia efectiva a dezordinii, ci dezordine in decor, in pozitionarea obiectelor de decor. Daca esti o persoana linistita si relaxata, atunci la tine totul se va reduce la exactitate, echilibru, coerenta in decorarea cu piese de mobilier sau obiecte de decor, discretie, organizare.

Trebuie, totusi, sa retinem faptul ca sunt anumite persoane carora le place sa traiasca mai dezorganizati. Exista o expresie pe care am auzit-o de la o prietena de-a mea, care il mustra pe prietenul ei datorita faptului ca era dezordonat: "daca eu caut ceva in dezordinea asta, nu gasesc nimic, dar el are o ordine in dezordinea lui". Mi se pare ilar, dar este adevarat, anumiti oameni se simt bine fiind mai dezordonati, mai putin organizati.

Casa ta si Culorile

Unui bebelus, de cele mai multe ori, ii va fi frica de o persoana cu parul negru, barba neagra sau imbracat in negru sau culori inchise. Stim ca sunt anumite culori care creeaza o ambianta placuta, dar si unele care descurajeaza amplificarea starilor pozitive. De exemplu, culorile inchise, precum negru, maro, albastru,  creeaza o stare de oboseala, rau, agitatie, accentueaza starile negative. Piesele de mobilier din mahon sau stejar in exces vor incarca atmosfera din acea camera, te va face sa te simti obosita tot  timpul. Toate culorile inchise folosite in exces vor crea stari negative care nu iti vor permite sa te simti nici confortabil, dar nici relaxata.

Poti folosi culori ca un galben auriu, acesta tot timpul iti va crea o stare de cald si de placut, de vara, iar daca mai pui si cu cateva obiecte decorative precum floarea soarelui in vaze mari sau un tablou cu o campie intinsa plina cu flori, atunci cu siguranta te vei simti intr-o incapere primitoare. Asorteaza culoarea peretilor cu covorul, astfel creezi baza, de unde poti sa decorezi sau sa folosesti derivate ale culorilor de baza utilizate. Incearca si vei vedea ca va da o stralucire incaperii.

De asemenea, culorile deschise sau culorile puternice ajuta atmosfera din casa. Culorile pale tot timpul vor ajuta la destresarea, iti vor crea ambianta care sa te faca sa te linistesti, sa te calmezi si sa te relaxezi. Iar culorile puternice iti vor da energir, te vor revigora, te vor face sa te simti tot timpul pregatita de distractie sau de treaba. Schimbati perdeaua si inlocuieste-o cu una roz ciclam sau fucsia, vei vedea ca, parca altfel priveste acea incepere, parca altfel intra lumina in acea incapere, este mai "energic" totul acolo, ii va da un fler aparte. Magenta este o culoare destul de indrazneata pentru un dulap, de exemplu, dar efectul va fi a unui loc viu, optimist si nu este o culoare kitschoasa, asa cum albastru regal era in acele vremuri pentru domni mai mult, doamnelor le era asociat rozul, movul, magenta sau liliachiul. O bucatarie creata in aceasta culoare, combinata cu alb, galben-auriu sau portocaliu ar fi foarte frumoasa.

Dar sa luam in considerare faptul ca sunt unii oameni carora culorile inchise le redau energia risipita in perioada zilei. Negrul este culoare, mai bine spus non-culoare, preferata a persoanelor. Imbracamintea, machiajul, accesoriile sunt toate inchise la culoare, asadar o culoare care predomina in mintea persoanei este inchisa, iar asta nu inseamna ca este ceva negativ sau ca are o gandire intunecata, ci pur si simplu ca aceste culori o fac sa vibreze, sa se simta la fel de bine avand aceasta culoare, precum o alta persoana ar avea culoarea verde, drept culoare predominanta.

sursa: feminis.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template