sâmbătă, 14 septembrie 2013

Drojdia de bere - beneficii pentru frumusete

Drojdia de bere este o sursă bogată de minerale precum cromul, seleniul, proteine ​​şi un complex de vitamine B, cu numeroase beneficii pentru frumuseţea ta. Acestea se găsesc în comerţ în magazinele de tip naturist sub formă de capsule sau pudră la pachet, cu preţuri accesibile, de până în 20 de lei.
Poţi folosi suplimente cu drojdie de bere pentru a trata acneea. Cercetătorii de la Universitatea din Maryland au concluzionat că datorită complexului de vitamine B, riboflavină, acid pantotenic si biotină conţinute, aceasta te poate ajuta să scapi de acnee şi să ai un ten mai curat. Pentru rezultate vizibile ia zilnic 2 linguriţe de drojdie uscată, pe care le poţi amesteca în suc sau apă şi poţi mări doza până la 5 linguriţe în cazul în care nu eşti mulţumită de cum evoluează situaţia.

Dacă ai un regim alimentar bazat pe vegetale poţi adăuga în dietă suplimente de drojdie de bere, care pot fi o sursă importantă de proteine, în lipsa cărnii. Un alt beneficiu important este că îţi oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată datorită conţinutului său proteic, de care ai nevoie, mai ales atunci când vrei să slăbeşti.
Ca să îi maschezi gustul amărui, poţi să o presari peste diverse mâncăruri, în loc de parmezan. 
Cantitatea ridicată de crom din drojdia de bere stimulează producţia de insulină din sânge, aşadar poate ajuta să ţină sub control nivelul de zahăr şi în acelaşi timp să scadă colesterolul, în timp.

Excesele au şi ele efecte secundare: te poţi confrunta cu migrene,iritaţii, mâncărimi, deficienţe respiratorii şi balonare. Ca să eviţi situaţiile neplăcute este indicat să foloseşti drojdie de bere pe perioade scurte şi să reiei ”tratamentul” ocazional.
Este interzisă folosirea acestui supliment alimentar dacă ai următoarele probleme: candida, alergie la mucegai sau penicilină, gută, nivel ridicat al acidului uric.

sursa: cosmopolitan.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template