sâmbătă, 7 septembrie 2013

10 trucuri pentru o bucatarie fresh

Chiar daca ti-ai facut un ou ochi, cartofi prajiti sau daca ai uitat sa arunci gunoiul si, pe de-asupra mai astepti si musafiri… nu e nici o problema. Si noi ne-am lovit de problema mirosurilor din bucatarie si pentru ca am avut nevoie de solutii eficiente si rapide, ne-am informat si iti dezvaluim si tie cum sa scapi de aceasta problema!

Iata cateva sfaturi utile de toate zilele:
1.    Curata bucataria foarte bine. Chiar daca iti intreti cu mare grija locul unde gatesti, o curatenie generala, ca la carte, nu strica din cand in cand. Amesteca suc de lamaie si apa in cantitati egale intr-un castron pentru a curata chiuveta si cuptorul. Acest mic truc te va ajuta sa scapi de mirosurile neplacute si, in plus, va indeparta reziduurile si bacteriile de pe suprafete.
2.    NU neglija canalele de scurgere. De multe ori, reziduurile acumulate aici pot fi cauza mirosurilor neplacute. Noi te sfatuim sa incerci bicarbonatul de sodiu pe care sa il torni, dupa ce l-ai amestecat cu putin suc de lamaie, pe canalul de scurgere de la chiuveta. 
3.    Curata cosul de gunoi! Ai observant si tu ca, in functie de ce arunci la gunoi, acesta capata anumite mirosuri. Oricum, numai cand te gandesti ca aici arunci toate chestiile de care nu mai ai nevoie, iti dai seama ce “arome” sunt acolo. Si chiar daca ai aruncat gunoiul, mirosul persista in cos. Ca sa indepartezi mirosurile, toarna o ceasca de bicarbonat de sodiu in cosul de gunoi, apoi freaca cu o perie peretii cosului. Uite asa incepe o noua viata pentru cosul tau
4.    Ai grija la ce e pe langa frigider si cuptor. De ce spun asta? Pentru ca se poate intampla ca tu sa fi curatat luna toata bucataria si, cu toate acestea, mirosul acela urat sa persiste. Unori, atunci cand gatesti, se poate ca sa iti sara diverse din tigaile si oalele de pe aragaz, exact intre dulap si cuptor. Nu e problema! Sterge cu un mop pe langa aragaz si frigider si nu uita sa stergi si peretele de langa acestea. Foloseste un amestec de o ceasca de suc de lamaie, o ceasca de apa sau o jumatate de ceasca de otet amestecata cu doua cesti de apa. Garantat scapi de mirosuri!
5.    Curata frigiderul. Ai observat ca atunci cand deschizi frigiderul, te loveste un miros de mancare?  Ei bine, daca ai trecut printr-o asemenea “experienta”, ia o ceasca de bicarbonat de sodiu si amestec-o cu doua cesti de apa fierbinte. Poti sa adaugi si o lingura de zeama de lamaie, pentru un miros proaspat la tine in frigider. Dupa ce ai facut aceasta operatiune, arunca toate alimentele vechi si sterge frigiderul pe dinauntru.
6.    Improspateaza aerul. Uneori, mirosurile neplacute plutesc in aer… si s-ar putea ca asta sa fie problema. In acest caz, poti folosi odorizante de camera sau uleiuri parfumate. Cel mai bine este sa alegi parfumuri de lamaie sau ceai verde. Poti adauga cateva picaturi de ulei parfumat intr-un recipient cu apa si alcool si apoi poti folosi amestecul cu ajutorul unui pulverizator.
7.    Potpourri la cuptor. Umple un vas cu apa si adauga fructe mai vechi, ca de exemplu mere, portocale, lamai, grapefruit… apoi baga-le la cuptor. Poti sa adaugi si diverse ierburi parfumate si condimente: scotisoara merge extreme de bine in combinatie cu merele sau cu portocalele. Poti, de asemenea, sa pui si cateva picaturi de uleiuri aromate. Acest truc va face ca in bucataria ta sa miroasa ca si cum ai prepara cine stie ce bunatate, chiar daca tu nu ai planuri de gatit in acea zi.
8.    Nu uita de spalatul… textilelor. Daca ai fata de masa in bucatarie, perdele la geamuri, acestea trebuie spalate cat mai des. Mirosul de mancare se impregneaza foarte usor in ele. Nu uita si de prosoapele de bucatarie, lavetele si sorturile de bucatarie.
9.    Bunatatile din cuptor. Nu-i asa ca e placut mirosul de prajituri abia scoase din cuptor? Miroase toata casa a vanilie, a scortisoara, a fructe coapte si a tot felul de astfel de nebunii culinare. Sigur, poate ca nu ai suficient timp sa “prajituresti”, dar asta nu e o problema. Gasesti prajituri semi-preparate sau placinte congelate pe care trebuie sa le tii vreo 20 de minute la cuptor pentru a fi numai bune de mancat. Pe langa faptul ca te vei putea rasfata cu ceva dulce, bucataria ta va mirosi extraordinar.
10.    Electrocasnicele. Ca e vorba de cuptorul cu microunde, de blender, de toaster, de espressor, de mixer sau de orice alt aparat minune care te ajuta la treaba cu gatitul… NU uita sa le cureti de fiecare data dupa ce le folosesti. In primul rand, vor fi mult mai usor de curatat, iar apoi, resturile de mancare se pot altera in timp, emanand un miros neplacut.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template