sâmbătă, 21 septembrie 2013

5 liftinguri naturale şi ieftine

Din păcate, nici o cremă, nici un serum şi nici un supliment nu va reuşi să ne facă veşnic tinere, indiferent ce se spune în stînga şi-n dreapta. Corpul îmbătrâneşte natural şi, dacă ştim cum să avem grijă de el, îmbătrâneşte frumos. 
Totuşi, există “şmecherii” care pot amâna ridurile şi lăsarea muşchilor feţei. Ba, mai mult, aceste mici trucuri pot face ca, atunci când semnele vârstei se instalează, acestea să fie imperceptibile. 
Unde mai pui că sint foarte ieftine sau gratuite şi cu efect garantat, pe care l-am văzut pe pielea proprie. Iată-le: 

1.Masca de faţă din papaya

Fructul de papaya conţine o enzimă, papain, care are efect de lifting asupra pielii în timp ce micşorează porii şi curăţă faţa. Zdrobeşte o felie de papaya şi aplică pulpa pe faţă, gît şi decolteu. Aşteaptă cam 15 minute, apoi spală bine cu apă calduţă. 

2.Ceai de păpădie pentru pungi sub ochi 

Cunoşti îndeaproape bănuiesc ce înseamnă să ai retenţie de apă. După ce că pantalonii skinny abia mai intră pe tine, iar de inele nici nu poate fi vorba, mai ai şi o faţă ca un mic balon… Pentru a scăpa rapid de pungi de sub ochi şi de retenţia de apă din întregul organism, bea zilnic o cană cu infuzie de păpădie – este un diuretic uşor, care o să rezolve problema fără să te deshidrateze. Unde mai pui că vei avea tenul mai curat, mai luminos şi mai întins datorită efectului detoxifiant al păpădiei. 

3.Uleiul de migdale

Poate că nu ştiai, dar uleiul de migdale presat la rece te protejează de efectul nociv al expunerii la soare şi poate regenera epiderma afectată de razele UV. Are un efect atât de puternic de regenerare, încât este folosit cu succes de către chirurgii plasticieni pentru regenerarea rapidă a cicatricilor post-operatorii, dar şi ca tratament pentru pielea sensibilă, reactivă la orice compus cosmetic artificial. 
PONT: Foloseşte uleiul de migdale ca anti-rid. Evident că dacă are puterea de a reface epiderma, poate diminua aspectul ridurilor deja apărute şi poate preveni apariţia unora noi. 

4.Relaxează-te! 

Ai observat că atunci când eşti suprată sau nervoasă, te încrunţi involuntar foarte des? Sau că faţa îţi este tot timpul “congestionată”? În timp, aceste încruntături vor da naştere la riduri premature care se vor adânci rapid. 
Pentru a diminua din stres, caută activităţi care să te destindă. O formă de mişcare este cea mai recomandată de către dermatologi pentru că nu numai că te face să te simţi bine, “descreţindu-ţi fruntea”, ci îţi umple corpul cu endorfine, cele care îţi întrăresc sistemul imunitar şi conferă tenului tău acea luminozitate atât de atrăgătoare. 

sursa: cosmopolitan.ro

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template