1.
Pentru blat iti trebuie:
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 5 linguri faina
- 5 linguri nuca macinata si coapta
Pentru crema iti trebuie:
- 300 g unt
- 8 galbenusuri
- 1 baton vanilie
- 100 ml lapte
- 200 g zahar
- 1 praf de sare
- 1 lingurita cafea instant
Pentru ornat iti trebuie:
- fistic prajit si nesarat
- nuci caramelizate.
Pregatesti asa:
1. Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se obtine o crema fina si spumoasa.
2. Se incorporeaza laptele caldut si se pune sa fiarba la foc mic, amestecandu-se continuu.
3. Se adauga si batonul de vanilie si se lasa 2-3 minute, apoi se scoate.
4. Compozitia se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
5. Se separa ouale pentru blat.
6. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare; albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bat in continuare.
7. Se adauga galbenusurile, nucile si faina cernuta.
8. Se amesteca usor, in acelasi sens, si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
9. Se toarna compozitia si se intinde uniform.
10. Separat, se pune untul de la temperatura camerei intr-un bol si se amesteca cu o lingura de plastic.
11. Se adauga un praf de cafea instant, doar cat sa-i dea o nuanta placuta, si se incorporeaza cu compozitia fiarta.
12. Intre timp, se scoate blatul, se lasa la racit si se taie in trei sau patru straturi.
13. Foile trebuie sa fie foarte subtiri.
14. Se intinde crema in straturi egale cu foile de blat si se imbraca in restul de crema.
15. Tortul se orneaza cu nucile caramelizate si cu fisticul prajit si nesarat.
16. Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu