Pentru blat iti trebuie:
- 100 ml ulei
- 6 linguri zahar
- 6 oua
- 4 linguri faina
- un praf de copt
Pentru crema iti trebuie:
- 500 g branza de vaci
- 200 g unt
- 150 g zahar
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie
Pentru glazura iti trebuie:
- 850 ml suc de portocale
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 5 linguri zahar
Pregatesti asa:
1. Pentru blat, galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul.
2. Se adauga uleiul, putin cate putin, pana se omogenizeaza in compozitie.
3. Apoi se adauga faina, in care se pune si praful de copt.
4. Vine si randul albusurilor batute spuma.
5. Se amesteca tot continutul foarte bine.
6. Aluatul astfel format se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
7. Dupa ce sta cam 25 de minute in cuptor, se scoate si se lasa sa se raceasca in tava.
8. Ca sa iasa o crema buna, untul se amesteca bine cu zaharul si apoi cu branza, esenta de vanilie si coaja de lamaie, pana se omogenizeaza.
9. Aceasta crema se intinde pe blatul deja racit si se da la frigider.
10. Glazura se prepara clasic, amestecand toate ingredientele, sucul de portocale, praful de budinca si zaharul.
11. Se pun pe foc, amestecand continuu, pana se ingroasa.
12. Cand e gata, se lasa putin sa se raceasca si se intinde peste prajitura.
13. Se da din nou la frigider pentru maximum 2 ore.
14. Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu