luni, 7 noiembrie 2011

Scarita umpluta


Iti trebuie:

  • 1 kg scarita (coasta) de porc (lata de 10 cm)
  • 1 kg carnati de porc

Pentru sarmale iti trebuie:

  • 300 - 400 g carne tocata de porc si de vita
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri orez
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 1 varza murata

Pregatesti asa:

1. Speli scarita (coasta) si o usuci cu o carpa curata.

2. Tai bucati potrivite pentru a construi niste butoiase in care sa poti strange 4 sarmalute si 3 carnaciori.

3. Prepari sarmalutele dupa reteta stiuta.

4. Carnatii ii tai de 10 cm fiecare.

5. Dupa ce ai asezat sarmalele si carnatii in fiecare „butoias" il legi pe fiecare cu ata ca sa nu se desfaca.

6. Asezi butoiasele intr-o tava inalta, in picioare, torni apa ca sa le acoperi si acoperi si tava cu folie de aluminiu.

7. Dai tava la cuptor, sa se patrunda bine toate.

8. Cand sunt fierte, scoti tava, dai la o parte folia si introduci din nou tava in cuptor, pana cand se rumenesc „butoiasele" si zeama a scazut aproape de tot.

9. Scoti atele.

10. Servesti cu mamaliguta si ardei iute.

11. Pofta buna!

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template